Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Na Izletištu Kos Jurišić, poznatom po odličnoj domaćoj hrani koju priprema Đurđica Kos Jurišić i vinima koja proizvodi njezin suprug Mario Jurišić, promoviran je jedinstveni turistički projekt Čarobni zelinski vilinski park.

Turistička zajednica Sv. Ivan Zelina, objedinila je 31 iznajmljivača u storyteling-u kroz koji je svaki od njih opisan karakterističnom biljkom i pjesmom te povezan s legendom.

Projektom „Čarobni zelinski vilinski park“ kreirali su novi turistički sadržaj povezivanjem ključnih atrakcija destinacije s dionicima i tako stvorili zaokruženi doživljaj boravka u Sv. Ivanu Zelini. „Boravak u prirodi, enogastronomija i privatni smještaj osnovna su obilježja cjelogodišnje ponude Sv. Ivana Zeline. Doživljaj je ključna atrakcija naše destinacije i ideja koja je u temelju projekta je stvaranje zaokruženog, neprekinutog doživljaja destinacije prezentacijom atrakcije radi koje nas gosti najčešće posjećuju, a to je priroda. Poznavanje i prezentacija tajni prirode vlasnici objekta komuniciraju prema svojim gostima, svaki uz svoju biljku koja je pomno odabrana za svaki objekt, predstavljena pojedinačnim vizualom i specifičnom pričom“ istaknula je direktorica Turističke zajednice Sv. Ivana Zeline, Marinka Zubčić Mubrin.

Autorica projekta, dr.sc. Romana Lekić, za svaki uz objekt povezala jednu od brojnih tema iz svijeta biljaka i narodnih legendi te na promociji istaknula: „Uz slavensku mitologiju, gdje je istaknuta poveznica s pučkim kalendarom uključene su i priče iz drugih mitova kao baza za interkulturalno  spajanje i brend komunikaciju. Naglašeni su i tradicijski obredi i rituali koji su i danas prisutni u folkloristici, a koji su na znanstveni način obrađeni i opisani od recentnih autora“.
Svaki objekt na ovaj način postao je jedinstveno mjesto koje spaja, prezentira i educira posjetitelje o vidljivom i skrivenom bogatstvu okruženja u kojem boravi.


Kako to u praksi izgleda, možete saznati klikom na bilo koju smještajnu jedinicu na strancima Turističke zajednice.


Zelinski kraj, poznat po zelenilu, vinima i brojnim vinskim događanjima, dobio je sada još jednu dimenziju – mjesta koje objedinjuje ljubav i znanje o prirodi i njezinoj povezanosti s ljudima, s legendama. Izabrali su ih i članovi Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu FIJET Croatia za mjesto održavanja svoje godišnje skupštine.