Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Na Lošinju, otoku vitalnosti, u Muzeju Apoksiomena je promovirana ugostiteljska ponuda pod brendom Taste of Vitality.

Titule Taste of Vitality su dodijeljene za 54 jela i 6 pića iz ponude ukupno 16 ugostiteljskih objekata. Galeriju fotografija s proglašenja, možete pogledati ovdje.

U siječnju ove godine, na inicijativu direktora Turističke zajednice Dalibora Cvitkovića, pokrenut je projekt širenja brenda vitalnosti na ugostiteljsku ponudu.


Na suradnju su pozvali partnere iz poduzeća Abisal, Gastronaut na čelu s prof. Karin Mimicom, iza kojih stoje brojni uspješni gastronomski brendovi destinacija.


Kreiranje priručnika koji spaja mediteransku i anti-age prehranu sa lošinjskim namirnicama  povjereno je mag. nutr. Diani Gluhak Spajić, autorici Healthy Meal Standarda.


Svako od jela kojemu je u Muzeju Apoksiomena, dodijeljena titula Taste of Vitality, čini ukusan i nutritivno bogat lagani obrok s okusima Lošinja, u kojem su sastojci i gramature, precizno nadgledani od strane nutricioniste.

Jela za vitalnost možete pronaći kao posebno istaknuta na jelovnicima restorana: Artatore, Baracuda, Bocca Vera, Bora Bar, Borik, Corrado, Diana, Deveron, Manora Mare, Silvana, Trojka, Veli žal, Za kantuni, slastičarni Torte i to i Moby Dick Gelateria.
Na plaketama koje su dodijeljne restoranima, navedena su i preporučena jela za vitalnost.  

Među Taste of Vitality delicijama, nalaze se primjerice: Škampi crudo; Salata od rakovice; File škarpine s povrćem i lošinjskim agrumima; Lignje na brudet s palentom; Hobotnica pod pekom s povrćem; Smotuljci od blitve punjeni raguom od lignji; Tartar od plavorepe tune; Juneći carpaccio s lošinjskim kaparima; Beef tagliata na rukoli; Janjetina na umido; Mladi pivac na žaru; Burgeri od leće, divljeg luka i koromača; Batat punjen otočnim pestom; Salata od voća, povrća i lošinjskog koštunjavog voća; Chia puding sa lavandom; Kokteli sa svježim voćem, povrćem i mirisnim biljem.


Gosti Lošinja već stoljećima na njemu regeneriraju svoje zdravlje. Lošinj je poznat po blagoj klimi, njegov čisti zrak, obogaćen je miomirisima samoniklog ljekovitog bilja, ima više od 200 sunčanih dana godišnje te 280 km pješačkih i biciklističkih staza.


Sada su ti aduti prekrasne i za zdravlje preporučene destinacije i službeno ojačani ponudom jela pod sadržajem i brendom Taste of Vitality.