Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia na svečanoj dodjeli nagrada, u okviru otvorenja ovogodišnje burze PUT, dodijelila je projektu Riječke gastronomske luke nacionalnu godišnju nagradu Simply the Best, posebno priznanje za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije.  

Projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom, izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te edukacija za ugostitelje o novim trendovima u ugostiteljskoj ponudi.

direktor TZ grada Rijeke, Petar Škarpa i voditeljica projekta, Karin Mimica, Abisal, Gastronaut

Provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, Gastronaut. Njime su trenutačno, pod zajedničkim brendom koji omogućuje isticanje posebnosti ponude i usluge svakog restorana, restorani prezentirani u 10 kategorija gastronomskih luka: Luke lokalnih namirnica, Ribarske luke, Veganske luke, Barbeque luke, Poslovne luke, Romantične luke, Obiteljske luke, Luke za vinske entuzijaste, Luke posebnosti i Luke drugih zemalja. Prošle godine je 36 restorana je ispunilo propisane kriterije za ukupno 55 titula Proglašenje Riječkih gastronomskih luka 2024. će se održati krajem travnja.

Posebnim priznanjem Simply the Best, potvrdio se kontinuirani rad Turističke zajednice grada Rijeke zajedno s partnerima u destinaciji, kojim se konstantno radi na poboljšanju i unapređenju turističke ponude s naglaskom na enogastronomiju.

Povezano:

Riječke gastronomske luke – otvorene kandidature za 2024. godinu

Riječke gastronomske luke na stranicama Visit Rijeka

Proglašenje Riječkih gastronomskih luka 2023.