Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Međunarodni eno – gastro festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines održava se 8. i 9. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci (Grobnička riva bb) i otvoren je za sve posjetitelje od 14:00 do 20:00 sati.

Kao najava festivala će se Vinoteci Wine&Co u suradnji s Udruženjem Kvarner Wines, Turističkom zajednicom Kvarnera i Hrvatskim sommelier klubom održati niz radionica – 8.2. Vino pod maskama, 14.2. Zagrlimo čašu, 22.2. Zašto sommelier?, 29.2. Danijela Kramarić Masterclass, 7.3. Darrel Joseph Kvarner Wines Masterclass koje će voditi vrhunski sommelieri i Kvarner Wines ambasadori.

Na dane održavanja fesivala će se u Vinoteci Wine&Co u prijepodnevnim satima održati niz promocija i prezentacija vinarija koje će nastupiti na festivalu, a u kino dvorani Export drva će u 16:00 sati oba dana Udruga Srce za nju u suradnji s Udrugom Women on Wine održati panel raspravu Životna snaga za endometriozu i Zašto je vino dobro za zdravlje. I ove godine WineRi se poklapa s Women's Weekendom koji se istovremeno održava Art kvartu Benčić u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga festivala te će za sve sudionike Womens's Weekenda biti osiguran besplatan ulaz na festival. Ovaj, jedini riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja više od 100 izlagača s više od 500 etiketa vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines. Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola, Vinarija Kapić iz Matulja i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada. Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te vinskih profesionalaca, zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane, odnosno da će manifestacija postati u pravom smislu novinarskih riječi „oda mediteranskom načinu života“. Pokrovitelji festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije i voda Romerquelle.