Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Tijekom veljače i ožujka agencija Ricerca Mercato organizira pet događaja namijenjenih ugostiteljskim i turističkim djelatnicima pod nazivom WINE VIP EVENT - Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca.

Dogovoreni gradovi, datumi i hoteli su:  
Split        Hotel Amphora        21. veljača 2024. (srijeda)
Zadar         Hotel A´mare            23. veljača 2024. (petak)
Rijeka         Hotel Bonavia             28. veljača 2024. (srijeda)
Poreč        Valamar Diamant Hotel  06. ožujak 2024. (srijeda)
Zagreb        Hotel Antunović         12. ožujak 2024. (utorak)

Eventi u 2023.godini bili su do sada najbolje posjećeni, a prema najavama i vrlo velikom interesu partnera i suradnika kao i gostiju očekuje se da će eventi u 2024.godini biti u najmanju ruku fantastični. Iduća, 2024.godina je nastavljanje tradicije koja traje osmu godinu (od 2017.-te) i do sada organiziranih 32 Wine ViP Eventa diljem Hrvatske. Organizator ostaje „vjeran konceptu posebnosti” a to je da će u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima sudionicima omogućiti besplatno: ulaz, degustacije, predavanja, radionice i edukacije kao i gastronomske degustacijske prezentacije.

Ono što ove Wine ViP Evente čini posebnim i drugačijim u „moru raznih kvalitetnih događanja” diljem Hrvatske su emocije, vrhunske edukacije i pozitivna energija i sinergija svih sudionika događaja

Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (vlasnika raznih ugostiteljsko turističkih objekata i njihovih djelatnika – Managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista...) te proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Gosti na eventu će moći uživati u osam enogastronomskih radionica i prezentacija a koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku družiti se, degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojnih vrlo kvalitetnih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju.

U razgovoru s organizatorom Dantesom Begićem rekao nam je: Pripremamo u 2024.godini vrlo lijepi program i razne novosti kao i svake godine jer smo nepresušni izvor novih ideja. Naši gosti nas prepoznaju kao jedinstven i drugačiji događaj, a takvi ćemo nastojati i ostati.
Naši eventi su uvijek bili drugačiji i po mnogočemu posebni a želimo da prepoznatljivost naših evenata bude – EMOCIJA. Mi sve što radimo to radimo sa dušom i posebnom emocijom.

Dantesovi eventi uvijek imaju i humanitarnu notu, a ove godine biti će to iznimno posebna humanitarna priča u kojoj će svi sudionici moći pokazati svoju humanost. Organizator više od toga nije otkrio osim da će i ove godine eventi imati velike novosti a jedna od najvažnijih je ta da će biti puno više vremena za druženje na eventu.

U izlagačkom dijelu ograničen je broj izlagača (max.60), a organizator najveću pažnju daje lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma.

Događaj je usmjeren na goste restoratere, hotelijere te općenito na HoReCa sektor i naš turizam.

Organizator poziva sve zainteresirane potencijalne partnere i izlagače kao i dosadašnje partnere i izlagače (vino, likeri, meso, sir, riba, ugo oprema i proizvođače raznih kvalitetnih proizvoda) koji žele biti dio ovih vrlo kvalitetnih evenata mogu se obratiti iskazanim interesom i upitom za suradnju direktno na email: info@dantes.biz

Od samih početaka još od 2017.te godine potporu projektu daju pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, a iznimno važan partner je Hrvatska turistička zajednica, županije i gradovi domaćini i njihove turističke zajednice, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.