Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Inovativna gastro manifestacija Bljak fest u Omišlju će okupiti sve zaljubljenike u maškarano ludilo i nesvakidašnje gastro specijalitete! U subotu, 27. siječnja na omišljanskoj placi će se od 13:00 sati odvijati prava gurmanska fešta u organizaciji TZO Omišalj, a pripremit će se preko 5.000 porcija nadasve zanimljivih i specifičnih jela.

Prilika je ovo za kušanje bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te drugih kombinacija koje su nepravedno izgubile mjesto na svakodnevnim menijima, a dio su pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.


Voditeljsku palicu ove će godine preuzeti Irena Grdinić, a da sve protekne u veselim ritmovima pobrinut će se grupa Venus. Kulinarski i degustacijski punktovi bit će postavljeni duž cijele place, a ova gastro manifestacija pod maskama izvrsna je prilika za kušanje pomalo zaboravljenih jela i testiranje okusnih pupoljaka! Degustacija hrane se ne naplaćuje, a na omišljansku placu pozvane su sve karnevalske grupe i pojedinci da prošeću pod maskama, kako i priliči petom godišnjem dobu!


Ono što ovaj festival nudi više je od pukog sporenja o ukusima, odnosno okusima, a to je živopisni Omišalj koji je sam po sebi dovoljan razlog da ga se posjeti tijekom cijele godine, pa tako i zimi, kada mu trgove i labirinte uskih uličica ožive maškare, odnosno "babani" po kojima je Omišalj nadaleko poznat.


Kulinarske vještine na 14. Bljak festu prezentirat će rekordnih 12 ekipa: KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri – Restoran “Kod bake”, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance i Etnografsko društvo Trzec iz Slovenije.