Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Glazbeni paviljon, u zagrebačkom parku Zrinjevac, postao je čarobna pozornica na otvorenom, a cijeli park odjenuo je svoju sjajnu blagdansku odoru i postao Slatki Zrinjevac. Paviljon izgrađen u prošlom stoljeću, jedan je od simbola Zagreba, a često njime odzvanja glazba, koja može razgaliti svako srce. Tako će biti i ovoga prosinca, uz nastupe mnogobrojnih DJ'eva, bendova i sjajnih vokala koji kreiraju adventski šušur uz odličnu zabavu, obilje plesa i dobrog raspoloženja.

Slatki Zrinjevac postaje i najpopularnija gastro oaza, mjesto druženja i skupljanja trenutaka, od  ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 24 h, subotom od 10 do 24 h te nedjeljom od 10 do 23 h, U sljedećim tjednima najavljuju nam hladno vrijeme pa će šalica kuhanog vina ili topli gin sigurno dobro doći. Bit će posebno ukusni, jer ih možete popiti iz porculanskih šalica, koje su i jedan od light motiva ovog, prvog održivog adventa. Mogu se kupiti i zadržati kao suvenir ili posuditi i vratiti, no vjerujemo da će mnoge šalice pronaći svoje nove domove. Najslađa šetnica okružena zaštitničkim platanama, postaje dom ugostiteljima i malim obrtnicima, koji će se potruditi uljepšati vam blagdanske trenutke.

Osim bajkovitog uređenja, inspirativne glazbe i suvenira “to go”, zasigurno će vas privući primamljivi mirisi delicija, koje pripremaju vješti chefovi.
Ponuda bi se mogla sažeti u 18 vrsta različitih kobasica iz raznih dijelova svijeta, više vrsta raznoraznih fritula, spravljenih po domaćim receptima, posebnih dimnih koktela i onih nastalih kao kreacija Filipa Lipnika i njegovog Art of Bar. Feliz Navidad i Mario Mihelj čekaju vas s južnoameričkim specijalitetima i neobičnim desertom, BoogieLab Croštulica posebno je osmislio slane i slatke kroštule, a Melkiorovo slatko carstvo razveselit će i najzahtjevnija nepca fritulama i prženicama i homemade preljevima, a sve po bakinoj recepturi. Još manji Kai koketira s bao bunsima, a Sugar Daddy nudi raskoš ručno rađenih lizaljki i makedonskog sudžuka. Polar Express priprema kreativnu ponudu kobasica uz živopisne koktele Amaretto punch, Santa's favorite teranino i Spicy hot gin, dok je Shank ponosan na bucka bunceka i raznovrsne kobasice i fritule. Santa’s House plijeni pažnju buncašem, a u Kaiser kobasa kućici by RougeMarin možete ćete pronaći sasvim posebnu kobasicu. Veseli pajcek ističe svoju porchettu, a Germ knedla nudi slasticu bez koje se na Adventu ne može.

Kad se umorite od plesa i gastro gušta razgledajte i skulpture, dio projekta Sit&Meet.
U trgovačkom dijelu gost je Filip Filković Philatz, umjetnik i filmski redatelj, koji predstavlja umjetnički projekt Staklenke Malog Zagreba. Bilježi šarm Zagreba minijaturnim prikazima gradskih znamenitosti u staklenkama, a svaka je od njih pravo umjetničko djelo te originalan blagdanski poklon.

Vjerujemo da ćete pronaći mnogo zanimljivosti na Zrinjevcu, selfijem zabilježiti trenutke u nekom od romantičnih zrinjevačkih kutaka ili se možda popeti u glazbeni paviljon i zagrliti cijeli svijet svojim božićnim željama.

Pozivamo sve Zagrepčane i njihove goste da posjete Slatki Zrinjevac u subotu, 2.12. oko 19:30 sati kako bismo svi zajedno tradicionalno popratili paljenje adventskih svjećica i tako označili službeni početak adventskog slavlja u Zagrebu. Dobrodošli!“, poručuju domaćini.

Više informacija na:  Facebook i Instagram