Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Vinarija Kutjevo, prepoznata po vrhunskoj kvaliteti i duboko ukorijenjenoj tradiciji, s oduševljenjem je obilježila 2023. godinu trijumfom na svjetskoj vinskoj sceni, ističući se na prestižnom natjecanju "Catad’Or World Wine Awards" u Latinskoj Americi. Ovo 28. izdanje, održano od 14. do 18. studenoga u glavnom gradu Čilea, donijelo je Vinariji Kutjevo veliku zlatnu medalju za Ledenu berbu iz 2018. godine, te čak četiri zlatne medalje za Maximo Nero 2019., single vineyard Graševinu Vinkomir 2022., Graševinu De Gotho 2020. i Vrhunsku Graševinu 2022. Osvajanjem ovih prestižnih nagrada, Vinarija Kutjevo potvrdila je iznimnu stručnost i posvećenost svojih vinara, čime postaje neizostavna destinacija za prave ljubitelje vrhunskih vina.

Hrvatska je odabrana kao zemlja partnera na ovogodišnjem 28. izdanju prestižnog natjecanja "Catad’Or World Wine Awards". Pozivnica Hrvatskoj za sudjelovanje na natjecanju nije došla slučajno, već predstavlja rezultat uspjeha hrvatskih vinara na prethodnom izdanju Catad’Or-a. Na natjecanju je sudjelovalo 1.300 uzoraka vina iz 20 zemalja, a ocjene su dodijeljene putem "slijepih" degustacija prema smjernicama Međunarodne organizacije vinarija i vina (OIV). Ocjenjivački sud, sastavljen od 70 međunarodnih stručnjaka, uključujući sommeliere, predstavnike vinskih magazina i druge vinske stručnjake, imao je odgovornost ocijeniti 30 posto od ukupnog broja uzoraka vina prema određenim referentnim bodovima, pri čemu su dodijeljene velike zlatne, zlatne i srebrne medalje prema postignutim ocjenama.

Godina 2023. donijela je iznimno uspješno razdoblje za Vinariju Kutjevo, obilježeno impresivnim osvajanjem nagrada na raznim svjetskim natjecanjima. Ledena berba Graševine iz 2018. godine ponovno je potvrdila svoj izuzetan status na globalnoj vinskoj sceni. Natjecanje Mundus Vini Spring Tasting donio joj je Grand Gold medalju i titulu Best of Show Croatia. Na istom natjecanju u ljetnom izdanju, Ledena berba iz 2018. godine dodatno je zablistala osvajanjem još jedne Grand Gold medalje. Uz to, na uglednom Decanter natjecanju u Londonu, zajedno s renomiranom Vrhunskom Graševinom iz 2022., osvojila je zlatnu medalju, pridružujući se tako eliti svjetskih vina.

Vinarija je također ostvarila povijesni trenutak na ovogodišnjem izdanju natjecanja Concours Mondial Bruxelles, jednog od najprestižnijih svjetskih ocjenjivanja vina. Zlatna medalja dodijeljena je njihovom izvanrednom crnom vinu, Maximo Nero iz berbe 2019. Na natjecanju Glass of Bubbly Sparkling Wine Competition u Londonu, vinarija Kutjevo postigla je uspjeh s zlatnom medaljom za popularni Maximo Brut u kategoriji Classic & Elegant, kao i za najnoviji pjenušac De Gotho Chardonnay u kategoriji Gastronomic. Njihov primamljiv okus i izgled već su osvojili brojne kušače, čineći Vinariju Kutjevo istinskim liderom u svijetu pjenušavih vina.

Neka ova priznanja budu poziv svim ljubiteljima vrhunskih vina da otkriju čaroliju Vinarije Kutjevo. Sva nagrađivana vina možete naručiti jednim klikom na  on-line trgovinu.