Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Osječki restorani vode vas na putovanje okusima riječne ribe.

U sklopu Osijek Gourmet projekta, koji se održava drugu godinu za redom kao dio četverogodišnjeg plana s ciljem okupljanja vodećih kulinarskih stručnjaka radi razmjene iskustava i profesionalnog usavršavanja, Osijek će od 3. do 13. studenog 2023. godine postati domaćin Tjedna riječne ribe.

Rijeke Drava i Dunav, kao i prekrasna jezera Slavonije, obiluju raznolikim vrstama riječnih riba. Tijekom Tjedna riječne ribe, posjetitelji će imati priliku uživati u izvanrednim jelima koja se nude u devet osječkih restorana (Restoran zimska luka, Restoran Waldinger, Restoran Projekt 9, Čingi Lingi Čarda, Čarda kod Baranjca, Restoran kod Javora, Restoran crna svinja, Restoran Corner, Lulu fusion bistro) . Ova jela uključuju smuđa na žaru ili orly, perkelt poslužen s domaćim tijestom, karakteristični fiš-paprikaš te šarana priređenog na različite načine. Restorani će uz poštivanje tradicije pripreme riječnih jela imati slobodu zaigrati se s interpretacijama i prezentacijama. Tako ćete moći kušati dobro znana jela slavonske kuhinje, ali i otkriti nove kombinacije okusa koje će obuhvatiti jesenske plodove i prepoznatljive slavonsko-baranjske začine.

Naravno, ni jedno slavonsko jelo ne bi bilo potpuno bez izvrsnih vina iz plodnih vinogradskih područja Slavonije i Baranje. Domaćini će vam s veseljem preporučiti savršene kombinacije vina kako biste u potpunosti uživali u ovom gastronomskom iskustvu.

Osim Tjedna riječne ribe, ovogodišnji Osijek Gourmet uključuje važan događaj za sve turističke dionike koji će se održati 7. studenog 2023. godine. Na jednom će se mjestu okupiti najbolji hrvatski kulinarski majstori i degustatori kako bi sudjelovali u masterclassu i panelu pod nazivom „Riječna riba, snažan gastro adut turizma kontinentalne Hrvatske“. Ovaj događaj održat će se u prigodnom prostoru restorana na obali Drave, u Projektu 9, pružajući posjetiteljima priliku da dublje razumiju i cijene bogatstvo okusa riječne ribe te njezino značenje za kontinentalni turizam Hrvatske.

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osijek Gourmet, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d. d.