Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Vinarija Kutjevo je uspješno održala prvi krug natjecanja jedinstvenog projekta Kutjevo Sommelier's Choice u proljetnom okruženju jednog od bisera Jadrana - Opatije. Predstavnici vinarije, sommelier Darko Lugarić i enologinja Zrinka Vinković Jerković predstavili su kandidatima osnove sommelierstva i način izrade njihovih vina. Na događanju su sudjelovali i ugostitelj Dado Tašner te vinski publicist i član žirija prestižnog međunarodnog vinskog natjecanja Decanter, Saša Špiranec, koji su svojim iskustvom dodatno obogatili radionicu.

Kandidati su bili iznimno zadovoljni prezentacijama i cijelim projektom te su pohvalili organizatore na sjajnoj izvedbi. Sommelier Darko Lugarić je predstavio uvod u svijet sommelierstva i dao savjete kako pravilno degustirati i servirati vino te odradio kušanje vina uz osnovnu organoleptičku analizu. Enologinja vinarije Kutjevo Zrinka Vinković Jerković je pak predstavila način izrade vina u vinariji Kutjevo i upoznala polaznike s bogatom povijesti i tradicijom vinarije. Ugostitelj Dado Tašner je podijelio svoje bogato iskustvo u vođenju wine bara i dao korisne savjete o uspješnom poslovanju u tom području. Saša Spiranec je, s druge strane predstavio osobno iskustvo kao vinski publicist i organizator najuspješnijeg vinskog festivala u Hrvatskoj te je objasnio kako se donose odluke o ocjenjivanju vina na velikim svjetskim natjecanjima.

Radionica Kutjevo Sommelier's Choice oduševila je kandidate koji su imali priliku naučiti više o sommelierstvu, vinu i ugostiteljstvu te su istaknuli da će im stečeno znanje biti od velike koristi u daljnjem razvoju njihovih karijera.

No, to nije sve – na završnom ispitu , čak su pet kandidata prošli kao najbolji i imaju priliku ući u veliko finale koje će se održati u vinariji Kutjevo. Tamo će se susreti s najboljim polaznicima iz cijele Hrvatske i pokazati svoje umijeće da osvoje veliku nagradu u iznosu od 2.000€ i tečaj prve razine Hrvatskog sommelier kluba.

Ako i vi želite sudjelovati u ovom jedinstvenom iskustvu prijavite se na natjecanjima koja će se održati u Zadru 3.5., Osijeku 10.5. i Zagrebu 16.5.2023. Kutjevo Sommelier's Choice je definitivno nešto što ne smijete propustiti. Svi zainteresirani mogu poslati svoju prijavu s podatcima na email adresu marketing@kutjevo.com natjecanje je otvoreno za sve, neovisno o prethodnom znanju i zanimanju.