Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U Privlaci se 15. srpnja 2022. održava manifestacija ,,Noć privlačkih ribara i sabunjara'' te će u sklopu iste manifestacije od 15.-22. srpnja 2022. trajati ponuda izvornih tradicionalnih privlačkih jela.

"No privlačkih ribara i sabunjara" tradicionalna ie manifestaciia koia se održava svako ljeto sredinom srpnja u čast ribara i sabunjara, koji su obilježili privlačku povijest i gradili budućnost. Odrzava se na trgu "Koliste" i u luci "Stari porat". I ove godine, zbog bogatog sadržaja i iznimnog interesa posjetitelja, moći ćete uživati na vise lokacija i u produženom vremenu.
Privlački ugostitelji će u ugodnim ambijentima svojih konoba i restorana pripremati jela po recepturama koje se čuvaju generacijama.
Privlacki ribari - kada na pučini ugledate jato galebova kako nemirno kruži nad brodom privlačkih ribara koji se otisnuo na ludar - tradicionalni način ribarenja, znat ćete da je ulov zajamčen.
Sabunjari su ljudi koji vade pijesak iz mora. Njihovom zaslugom obnovljen je grad Zadar nakon 2. svjetskog rata. Ovaj vrijedan građevinski materijal sabun (tal. sabbia) na početku se ručno prenosio na ramenim i leđma sabunjara, a kasnije i strojno. Posljednji privlački pjeskari - sabunjari zapamćeni su krajem 80-ih godina 20. stoljeća. Njima u čast nogometni klub nosi ime Sabunjar.

 

ŠTO VAS OČEKUJE U "'NOĆIMA PRIVLAČKIH RIBARA I SABUNJARA"?


• Izložba maketa sabunjarskih brodova i izložba fotografija privlačkih sabunjara. Otvorenje će se održati 15. srpnja 2022. s početkom u 18:00
h u Župnoj dvorani, na „Popovoj vlaci". Makete sabunjarskih brodova i fotografije biti će izložene do 22.07 od 18:00 do 20:00 h.


• Zabavni dio manifestacije očekuje vas u 21:00 h u luci ,,Stari porat". Tijekom cijele večeri uživajte u ribarskom ozračju popraćenom nastupom klape Intrade i ukusnim morskim delicijama.


• Na kraju same večeri nemojte propustiti prekrasan vatromet iz mora.


• Tradicijska jela iz kojih su privlački ribari i sabunjari crpili snagu za obavljanje teških poslova moći ćete degustirati u ugodnom ambijentu i srdačnoj atmosferi konoba i restorana: Amico, Ive, Koceta i Planura. Specijaliteti ugostitelja, gastronomske delicije istaknute na posebnom jelovniku, biti će u ponudi svake večeri od 15. - 22. srpnja.

Ove godine možete sudjelovati u izboru najboljeg restorana, restorana koji je pripremio jela koja su Vam se najviše svidjela. Ukoliko želite sudjelovati u odabiru, možete preuzeti anketni upitnik u uredu turističke zajednice.
Nakon popunjavanja upitnika, dobit ćete prigodni poklon.

Izvor: TZ Privlaka

FB Visit Privlaka