Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Baranje, Grada Đakova i Općine Erdut predstavlja Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji se organizira u periodu od 11.6. do 8.7.2022.

Vinski mjesec nudi različite programe i ove godine u formatu - 4 vikenda vinskog hedonizma. Program se otvara s vinogorjem Baranja, gdje se družimo u subotu, 11.6. Turistička zajednica Baranje otkriva ljepotu vinograda kroz „Wine&Walk Baranja“, a dio podruma otvara svoja vrata ljubiteljima vina. Idući vikend, 17. i 18.6. smo opet u Baranji na Vinatlonu, koji organiziraju Općina Kneževi vinogradi i Udruga vinogradara Baranje u suradnji s TZ Baranje. Tijekom dva dana posjetitelji će moći kušati brojna vina s Dunava, sudjelovati u vinskim igrama, radionici sljubljivanja vina i hrane, radionici slikanja s vinom i izrade suvenira s baranjskim motivima. U subotu 18.6. Vinatlonu u goste stiže poznata glazbena grupa Galija!

Isti vikend povežite u nezaboravno vinsko iskustvo Slavonije i Podunavlja i otkrijte bajkovito Đakovačko vinogorje i otvorene podrume Mandićevca i Trnave gdje uživamo u vinu, vinskom kvizu i glazbi 17.6. u Mandićevcu, a 18.6. u Trnavi uz radionice, malu školu vina, glazbu, vino i Bonavitu, a sve kao dio programa Đakovačkih vezova. Jedan vikend uzimamo predah, a nastavljamo u subotu 2.7. i slavimo Međunarodni dan rijeke Dunav uz otvorene podrume u vinogorju Erdut i novo aljmaško gurmansko iskustvo Fiš&Aljmaš. I družimo se opet 8.7. na Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od najpopularnijih gradskih događaja. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija.


Program je podložan promjenama satnice događanja

VINOGORJE BARANJA / 11.6. / 17.-18.6.
11. 6. subota
Wine&Walk Baranja
Uz stazu duga oko 13 km koja se proteže Banskim brdom, bajkovitim vinogradima i rodnim poljima ove godine vas očekuje čak 13 postaja s najboljim kapljicama i baranjskim specijalitetima! Detalje o prijavi nađite na stranici TZ Baranje i samom događaju.
17. i 18.6. subota i nedelja
VINATLON
Tijekom dva dana posjetitelji ćemo moći kušati brojna vina s Dunava, sudjelovati u vinskim igrama, radionici sljubljivanja vina i hrane, radionici slikanja s vinom i izrade suvenira s baranjskim motivima. U subotu 18.6. Vinatlonu u goste stiže poznata glazbena grupa Galija!

ĐAKOVAČKO VINOGORJE  / 17.-18.6.
Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja
17.6. petak, Madićevac
16:00 - Degustacija vina vinsko-turističke ceste Mandićevac
19:00 - Vinski kviz, lokacija Vinska kućica Franjić
20:00 - Glazbeni program, Sing Song Swing band
18.6. subota, Trnava
10:00 - „Ruralni atelje“- radionica za djecu osnovnoškolske dobi, lokacija DVD Trnava
16:00 - Vina Vinskog podruma Đakovačko – Osječke nadbiskupije i Vinsko – turističke ceste „Zlatarevac”
18:00 - Mala škola vina Đakovačkog vinogorja, lokacija Misna vina
19:30 - Svečani program jubilarne 35. Bonavite
21:00 - Glazbeni program, koncert Tamburaši ravnice

VINOGORJE ERDUT / 2.7.
2.7. subota
12,00–19,00h Dani otvorenih podruma.
Fiš&Aljma

VEČER VINA I UMJETNOSTI, Osijek / 8.7.
Družimo se 8.7. u petak na ljetnom izdanju Večeri vina i umjetnosti uz vina Slavonije i Podunavlja!