Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Edukativne radionice za ugostitelje grada Supetra na  temu "Otključavanje okusa Brača"

Organizator: Turistička  zajednica grada Supetra  u suradnji s Klubom Gastronaut.


Supetar, hotel „Osam“, 23. i 24. ožujka 2022. g.

SRIJEDA 23.03.2022.

11.00 h - prof. Karin Mimica (Abisal - Gastronaut):

- Gastronomija u turizmu;

- Trendovi u gastronomiji;

- Promocija destinacije i Supetarskih restorana kroz projekt Otključavanje okusa Brača;

- Definiranje konkretnih promotivnih aktivnosti restorana i destinacije.

  Zajednički ručak svih sudionika.

13.30 h - Damir Zrno, sommelier

- Vinske regije i podregije Hrvatske; vinogorja podregije Srednja i južna Dalmacija

- Kreiranje vinske karte;

- Slaganje jela i vina s naglaskom na lokalne sorte:

- Čuvanje i temperiranje vina;

- Prezentacija, degustacija i opisivanje vina:

- Vježbe dekantiranja.


ČETVRTAK 24.03.2022.

10.00h – 11.00h: Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja:

- Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih mirisnih i okusnih svojstva maslinovih ulja;

- Čimbenici koji utječu na karakteristike maslinovih ulja;

- Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja u ugostiteljskom objektu;

- Pravila i postupak kušanja maslinovog ulja;

- Tehnika uparivanja maslinovih ulja s bračkim jelima, s naglaskom na dominantnu sortu oblicu i autohtonu bračku sortu buharicu.

11.30h – 12.30h: Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja, vođena degustacija maslinovih ulja. 

Zahvaljujemo parterima koji su radinice podržali sa svojim proizvodima - vinarijama Stina (Pjenušac Godiment, Pošip Stina, Stina Plavac mali Majstor, Stina Vugava), Senjković (Špoža Rose, Bosso Plavac mali) Erdutski vinogradi (Graševina, Merlot) i PZ Vrbnik (Vrbnička žlahtina) te proizvođačima malasinovih ulja: PZ Postira (Oblica, Levatinka), Brachia (Buharica) i OPG Dario Cinić (Buža).

 

direktor TZ grada Supetra:                                                    voditeljica projekta:

Ivan Cvitanić                                                                       Karin Mimica, Gastronaut