Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U okviru međunarodnog turističkog poslovnog sajma i konferencije WESTM 2021 te Beogradskog turističkog i MICE foruma održanih 24. studenog 2021. proglašeni su dobitnici statua i povelja Turistička prizma u akciji “Za novu kvalitetu u turizmu”.

Žiri je ove godine odlučio da u akciji  “Za novu kvalitetu u turizmu” dodjeli svega devet priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i namjeri da akciju zadrže kao i do sada na visokom nivou.
Dvije Turističke prizme dolaze u Hrvatsku, a dobitnici su u kategoriji agenicija CROATIA OPEN LAND TOURS iz Karlovca te istarska Općina Vižinada u kategotiji destinacija.


Nagrađeni po kategorijama:
U kategoriji – Eko i etno turizam žiri je dodijelio dvije PRIZME. Jednu  ZORNIĆA KUĆI iz Baćevca u Srbiji i drugu kraljevskom etno selu KOTROMANIĆEVO u Ritešiću  pokraj Doboja, BIH.
U kategoriji –  Organizatori putovanja i događaja nagrada je pripala kompaniji CROATIA OPEN LAND TOURS iz Karlovca, Hrvatska.
U kategoriji – Wellness &spa centri i hoteli PRIZMA je dodijeljena hotelu SUNCE u Sokobanji, Srbija.
U kategoriji – Kongresni centri i hoteli PRIZMA je pripala MEDITERAN HOTELU & RESORT  u Budvi, Crna Gora.
U kategoriji – Destinacije, turističke zajednice i organizacije PRIZMA je dodijeljena OPŠTINI VIŽINADA  u Istri, Hrvatska.
U Kategoriji – Mali hoteli nagrada je pripala hotelu MAIVA u Ohridu, Severna Makedonija.
U kategoriji – Restorani PRIZMA je dodijeljena GOSTILNI PRI LOJZETU, Vipava, Slovenija.
U kategoriji – Prateće usluge u turizmu nagrada je dodijeljena kompaniji GOLD TRAVEL  u Podgorici, Crna Gora.
U kategoriji – Poslovni događaji i manifestacije PRIZMA je otišla u Bosnu i Hercegovinu,  a dodijeljena je LUKAVAČKOM SAJMU TURIZMA I EKOLOGIJE LIST u Lukavcu.

Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja regije, kao dobri poznavatelji do-gađanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioci odluka o nagrađeni-ma. Žiri predvodi urednik Turističke prizme Đorđe Mihajlović, a među članovima žirija „Za novu kvalitetu u turizmu“ su i predsjednik turističkih novinara Slovenije Drago Bulc, Dario Novalić iz Sarajeva – urednik časopisa Start i BH putovanja, Radmilo Bumber, urednik emisije „Hrana za dušu“ te Karin Mimica iz Hrvatske, urednica portala Gastronaut i predsjednica Zbo-ra turističkih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu. Od samog početka 1997. godine, ideja vodilja  je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih pothvata u ob-lasti turističke industrije.
Obrazloženje nagrade za partnere Gastronauta iz agencije CROATIA OPEN LAND, prenosimo u cijelosti:

Croatia Open Land Tours DMC je destinacijska menadžment kompanija koja već sedam godina podiže turističku ponudu središnje Hrvatske na novu razinu. Nositelji su projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“. Njihove ponude su kreirane u suradnji s lokalnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, malim farmama, vinarijama, restoranima i smještajnim kapacitetima te općinama i turističkim zajednicama. Edukacijom svih dionika i kreiranjem atraktivnih tura doprinose revitaliziranju ruralnih područja središnje Hrvatske. Jačanjem društvenog poduzetništva, egzistenciju lokalnog stanovništva podižu na viši nivo te stanovništvo nije primorano tražiti posao u većim sredinama, već sudjeluje u povećanju turističke ponude kraja i podizanju svijesti o važnosti kvalitete izvornosti. Ponude kreiraju i individualno te u njima spajaju ruralni turizam, aktivni odmor i interpretaciju kulturne baštine.  
U njihovoj ponudi su primjerice: Susreti s rijekama; Green Gastro & Wine; Rafting safari vožnja kroz centar Karlovca; 4×4 safari off road; Drugačiji vikend na Mrežnici; Vožnja žitnom lađom i cijeli niz drugih osmišljenih tura, kao i mogućnosti njihove prilagodbe željama i afinitetima sudionika.