Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U Paki se predstojećeg vikenda odražava manifestacija posvećena vrganjima i crnim tartufima.

U subotu, 18.9. od 13.00 sati program započinje sajmom  autohtonih proizvoda, a  u nastavku dana i kroz nedjelju cijeli dan, program nudi pokazni lov na crni tartuf, edukativne obilaske utvrde Paka , dabrovih brana u njenom podnožju, planinarske rute Pakom u dužini od 18 km pod vodstvom planinarskog vodiča. U  akciji Hodanjem do zdravlja posjetitelji će moći šetnjom povezati dvije utvrde, Paku i Čanjevo i na taj način upoznati kulturno – povijesne znamenitosti ovog kraja. Paka mini trail sa maxi pauzom tradicionalno okuplja trkače i općenito zaljubljenike u prirodu i kretanje. Uz ugostiteljsku ponudu, biti će tu i degustacije jela od vrganja i crnog tartufa, ali i mnoštvo sadržaja za djecu – „Kao prvo, zagonetno drvo“ – ekološko – edukativna radionica, ŠU ŠU bar sa raznim igrama i aktivnostima za najmlađe,  dječja predstava na otvorenom, posjet imanju ljekovitog bilja. Biti će tu i likovna kolonija te  izložba na otvorenom „ Život noću“ .

Samo natjecanje u berbi vrganja  na rasporedu je u nedjelju od 08.00 h kada kreću prijave. Završetak je u 11.30, a  stručnu determinaciju ubranih gljiva provodi prof. Bartolić , predsjednik Hrvatskog mikološkog saveza. Proglašenje najuspješnijih berača je u poslijepodnevnim satima.

Manifestacija završava u nedjelju u 20.00 sati.

U svakom slučaju, ako i niste od onih koji vrganj  pronalazite od prve, druge ili treće, Paka će vam ponuditi utjehu u svakom smislu. Samo dođite. Ulaz za posjetitelje je besplatan i održava se na otvorenom uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Više o programu na : https://www.facebook.com/DaniVrganja/