Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Ponos svake destinacije su i preduvjeti za privlačenje gostiju koji žele vrhunski luksuz i spremni su ga platiti. Opatijska rivijera se uz svoje geolokacijske i povijesne adute, može ponositi i na međunarodnom tržištu prezentirati kao destinacija luksuznog turizma i s činjenicom da je hotel Ikador član grupacije Leading hotels of the World koja na cijeloj zemaljskoj kugli okuplja ukupno oko 400 luksuznih hotela.
Već i sama činjenica da je u Ikadoru zaposleno više osoba nego što mogu primiti gostiju ukazuje da je pristup personaliziran i da se gostima nastoji pružiti najbolje od najboljeg.

Sa gastronomske strane se u tu priču savršeno uklapa mladi, kreativni i razigrani chef Dino Knežević koji se nakon ugostiteljske  škole u Opatiji usavršavao u Kempinskom u Sloveniji i Austriji, a u Ikador je došao iz boutique hotela Vinotel.
Dino kod probranih dobavljača za restoran Nobilion hotela Ikador rezervira najbolje namirnice za cijelu godinu, a sezonski i dnevni štih im daje s intenzivnim okusima godišnjih doba koje nalazi na riječkoj tržnici.
Šumske jagode, gel od mlaćenice, paske i bazga tako se na njegovim tanjurima sljubljuju s pačjom jetrom, dimljenim rombom, raguom od istarskog magarca i obrazima od boškarina.

Evo kako izgleda trenutačni degustacijski meni restorana Nobilium, Ikador:


DIMLJENI ROMB, GEL OD MLAĆENICE, CRNI ČEŠNJAK
Marinirani romb u smeđem šećeru i krupnoj soli sa začinskim biljem, krema od mlaćenice,
potočarka, majoneza od crnog češnjaka


FOIE GRAIS, JAGODE, ŠPAROGE
Torchon od pačje jetre mariniran kakaom i korijanderom, ragu od divljih jagoda, marinirane šparoge


GNUDE OD KOZJE SKUTE, RAGU OD ISTARSKOG MAGARCA
Gnude od kozje skute, ragu od istarskog magarca s gljivama

OLD PILOTS GIN TONIC SORBET
FILE LASTAVICE, ALGE, KREMA OD KRUMPIRA
File lastavice poširan u maslacu, umak od algi, krema od krumpira

OBRAZI OD BOŠKARINA, DIMLJENI CELER, PASKI, MRKVA
Sporo kuhani obrazi od boškarina, krema od dimljenog celera, marinirani paski, kuhano pečena mrkva

BAZGA, JAGODE, VANILIJA
Cryo cake od bazge, coulie od jagode, marinirane jagode, vanilija crumble

SIGNATURE KOKTEL“SPARKLING BEAUTY“
Sauvignon Valenta, Liker Bazga, Mineralna Voda

 


U Nobilionu možete uživati degustacijskim menijima od 5 ili 7 sljedova svakog dana od 19:00 h, a delicije prate i impresivna vina te opsežna ponuda pjenušaca Moët et Chandon.

Ono što Nobilion čini posebnim, osim impresivnog dizajna hotela Ikador, predivnog pogleda na Kvarnerski zaljev i vrhunske usluge, jest i ekskluzivni Chef's Table – Nobilionov Riva Privée. Naime, u sklopu prestižnog partnerstva s legendarnim talijanskim brendom brodova Riva Yachts, hotel Ikador našao se na elitnoj listi slu-žbenih Riva destinacija uz Mykonos, Veneciju i Monte Carlo, ističući se kao jedini hotel na svijetu koje je dobio oba Rivina brand koncepta – Riva Lounge pool bar te Riva Privée – jedini Chef's Table u svijetu dizajniran od strane službenih Rivinih dizajnera i uređen po uzoru na legendarne Riva Aquarama brodove.

 


Hotel Ikador je također član ekskluzivnog Moët et Chandon Privileges kluba, te se tako restoran Nobilion može pohvaliti selekcijom vrlo rijetkih primjeraka iz njihovih Grand Vintage kolekcija, otvarajući tako vrata jednoj sasvim novoj razini gastro-enološkog iskustva.
U sklopu hotela nalazi se i Edgar Cigar bar koji gostima Nobiliona nudi i impresivnu selekciju svjetski pozna-tih cigara i cigarillosa, a za potpuno hedonističko iskustvo gostima na raspolaganju stoji i Ikadorov impresivni Riva Aquariva brod.


Osim novog menija, ove smo sezone dodatno obogatili ponudu raznolikim programom evenata, od kojih neki kreću već u svibnju. Ugostit ćemo renomirane hrvatske vinare u nizu vinskih večeri na kojima ćemo uparivati etablirane berbe s vrhun-skim menijima, zatim tu su i raznoliki mjesečni degustacijski meniji bazirani na raznolikosti namirnica iz regije, a tu valja izdvojiti i ekskluzivne Moët & Chandon pairing večere. Uz to, od ovog ljeta i naš će Riva Lounge dobiti svoj gastronomski prostor gdje će gosti osim redovne ponude vrhunskih steakova, moći uživati i u večerima baskijske kuhinje, street food & cocktails večerima i brojnim drugim eventima.“ – kaže Chef Dino Knežević koji ovim putem poziva goste da mu se pridruže u Nobilionovom jedinstvenom gastro-enološkom iskustvu.

O tome da svi segmenti ponude budu vrhunski, uz chef-a Dina, brine management na čelu s direktorom Rokom Palmićem, direktoricom marketinga i prodaje Gordanom Kušec Knežević i direktoricom F&B Andreom Klemenčić.