Najveća hrvatska baza restorana i recepata

ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona zahtjevna nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima.

Ovaj gastro festival se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek pet minuta od Ozlja, a deset od Karlovca.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna 2019. pd 10.00-19.00 h. Okupiti će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od one klasične s jabukama, pa sve do one s ružinim laticama.

Bit će tu i vožnje fijakerom, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, jahanje na konjima, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara. Mnogobrojna TV lica koja doći će podržati ovaj hvalevrijedan projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam.

Program vodi glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu ''Moja najdraža štrudla'', a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske.

Ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici će vam otkriti teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje će u ovom živopisnom selu dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati vivodinsku poviticu.

I još nešto… Očekuje se da bi ove godine na ŠtrudlaFest moglo stići i više od 7 tisuća ljudi što i ne čudi budući da je ovo jedan od najslađih hrvatskih gastro festivala kojeg krasi i dobra atmosfera.