Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Pozdravite Cezara i rimsku vojsku, pogledajte "igre s vatrom" i napete gladijatorske borbe dok uživate u gastronomskoj ponudi pečenja, antičkog sladoleda i antičke pive. Prošetajte starim zidinama Fulfinum Mirina i razgovarajte s arheolozima, posjetite sajam autohtonih proizvoda i starih zanata.

Antički dani održavaju održavaju se u petak i subotu, 19. i 20. srpnja 2019. s početkom u 19.00 sati u Omišlju, u uvali Sepen. Organizator događanja je TZ Omišalj-Njivice, a za gastronomsku ponudu s okusima antičkog Rima, pobrinuti će se restoran Rivica.

Program počinje dječjim programom i radionicama na temu antike, za ženski dio publike omogućena je izrada antičkih frizura, tu su i nezaobilazni antički zanati: kovač, keramičar, krojač, lončar, travar… za djecu je postavljen drveni vrtuljak s košarama, a svi zainteresirani mogu se okušati i u streljaštvu.


Uz bogatu gastro ponudu na temu antike, posjetitelji uživaju u prekrasnom ambijentu uz svijetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, borbi gladijatora, žonglerima, mnoštvu kostimiranih Rimljana te plesu Rimljanki dok car i carica udobno smješteni na svom tronu sve promatraju.

Svojim bogatim programom, Antički dani postali su jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju.

PROGRAM – 18.07.2019.

19:00 Antičke radionice za djecu

20:30 Antičke iluzije

21:15 Kazališna predstava ''Neće grom u Rimljane'' (16+)

22:30 Večer rimskih legendi


PROGRAM – 19.07.2019. i 20.07.2019.

19:00 Antičke radionice za djecu i antičke iluzije

20:30 Promenada Cezara i rimske vojske

21:00 – 0:00 Borbe gladijatora, ples antičkih vila, igre s vatrom, formacije rimske vojske, stari zanati, antička ponuda pečenja, antičke pive i antičkog sladoleda