Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U sklopu Međunarodnog festivala folklora koji već 21 godinu u Karlovac i Karlovačku županiju donosi najljepše i najatraktivnije dijelove svjetske kulturne baštine, održati će se i manifestacija Okusi svijeta.

Ove godine festival ugošćuje više od 160 sudionika iz 6 zemalja: MEKSIKA, OBALE BJELOKOSTI, JUŽNE KOREJE, OTOKA GUAMA, UKRAJINE te KINE posredstvom Ministarstva kulture RH, a u okviru zajedničkog projekta Godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine. Svi će se oni predstaviti ne samo svojim plesovima već i specijalitetima svojih zemalja.

Prvi Okusi svijeta 2018. trajali su samo jedan dan, a zbog sjajnih reakcija posjetitelja organizatori su odlučili: Okusi svijeta 2019. trajat će tri dana, od 03. - 05. srpnja 2019.

"Put oko svijeta" tih dana bit će nikad jednostavniji jer neće trebati prijeći niti jednu državnu granicu. Bit će dovoljno doći u grad na četiri rijeke, Karlovac, u kojem će svijet biti na jednom mjestu. Kod Glazbenog paviljona kuhat će se tradicionalna jela i slastice iz Meksika, Obale Bjelokosti, Južne Koreje, otoka Guama, Ukrajine, Kine i Hrvatske uz puno pjesme i plesa. Uz degustaciju neobičnih

jela i pića iz različitih dijelova svijeta, publiku i ove godine očekuju kulinarske prezentacije pripreme svakog jela uz vodstvo Sanje Doležal koja će u suradnji s gostima - folklorašima, 03.07. u toploj ljetnoj večeri, na otvorenoj Electrolux kuhinji otkrivati tajne svjetske gastronomije.

Prije svake večeri pričat će se priče iz spomenutih zemalja na dječjim radionicama "Putujemo svijetom" uz još mnoštvo dodatnih sadržaja poput obiteljskog kviza, izrade ribarske mreže s otoka Guama, korejskih lepeza i meksičkog „Božjeg oka“. Drugu i treću večer nakon kušanja jela, ispred gradskog kazališta Zorin dom  očekuju vas filmske projekcije nagrađenih filmova iz Meksika (04.07.) i Južne Koreje (05.07.)

Organizatori na čelu s predsjednikom Međunarodnog festivala folklora, dr. Željkom Štajcerom i Ivanom Moškun Štefanac, producenticom i koordinatorica MFF-a su se potrudili osmisliti program za sva čula. Kako su Okusi svijeta izgledali prošle godine pogledajte na ovom linku,  a koja ćete sve jela moći kušati u Glazbenom paviljonu u Karlovcu, saznajte na FB stranicama Okusi svijeta.