Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, TZ Zadarske županije i Klasterom Marikultura – Grupacija uzgajivača tune te ostalim partnerima u projektu, predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019., koji će se održati u terminu od 05.-14. travnja 2019. godine.

Peti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost:

Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova u sklopu Zadar Cooking Class-a.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića te Gastro večer 13.04. Službeno otvorenje festivala započinje 5.04. u 11 sati izložbom fotografija „Škur“ u atriju palače Cedulin i izložbom fotografija „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića. Od prvog do posljednjeg dana TSWF-a, svi zadarski restorani koji sudjeluju na Gastro večeri 13.04. i cooking show programu, u svojoj restoranskoj ponudi nudit će riblja jela po promotivnim cijenama.

Subotnje jutro 6. travnja rezervirano je za otvaranje gastro pijace na Trgu Petra Zoranića, koji će tamo biti smješten do petka, 12. travnja. Prezentirat će se uljari, solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf, Adriatic Shell – Coral Wine i Maraska uz svakodnevni live cooking show i glazbeni program. Posjetitelji gastro pijace mogu kupiti bonove u vrijednosti od 15,00 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te od 10,00 kn za vino ili sok. Sav prihod od prodaje bonova namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.