Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Na Festivalu Vino Dalmacije koji će se održati 22. i 23. 3. 2019. u Sveučilišnom kampusu, u Splitu nastupit će 42 vinara iz Dalmacije i desetak iz Istre koja je ove godine regija partner festivala. - rekao je predsjednik Udruženja Vino Dalmacije Ivica Kovačević (na slici), na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

Osim izložbenog, festival je i edukativnog značaja jer okuplja vinske i ugostiteljske znalce poput Saše Špiranca, Zorana Pejovića, Lea Gracina, Jo Ahearne i brojnih drugih. Na 7 radionica govorit će se o dvadesetak različitih sorti s dalmatinskog područja. I ove će godine posjetitelji moći uživati u hrani koju će pripremati renomirani dalmatinski chefovi; Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin.
Festival Vino Dalmacije mjesto je susreta proizvođača i ljubitelja vina, vrhunskih someliera i chefova, hotelijera i ugostitelja. Cilj mu je promicanja i očuvanje autohtonih dalmatinskih sorti i tradicije ali i upoznavanje sa suvremenim načinima proizvodnje vina i uživanja u njima.