Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Vina Laguna osvojila su zlatnu medalju od ukupno dvaju zlatnih odličja za vina iz Hrvatske na međunarodnom natjecanju Mundus Vini 2019 – springtasting, održanom krajem veljače u Njemačkoj.
Iskusne ocjenjivače i kušače, među kojima su vrhunski enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari, najviše je oduševila Vina Laguna Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2016.

Mundus Vini najveće je svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine) koje se održava svake godine u Neustadtu u Njemačkoj. Ove godine prijavljena vina ocjenjivalo je 260 članova žirija iz čak 50 zemalja svijeta. Kušalo se 7.200 vina iz 156 svjetskih vinskih regija.

Upravo zbog ovih impozantnih brojki ovo je još jedan veliki uspjeh Vina Laguna na međunarodnom vinskom natjecanju i potvrda da Vina Laguna pripadaju u sam svjetski vrh po kvaliteti i osebujnom okusu karakterističnom za istarsko podneblje koje daje vrhunska vina koja prepoznaju svjetski stručnjaci. Za ovaj uspjeh posebno je zaslužan tim enologa na čelu s direktorom proizvodnje i vinarstva Milanom Budinskim koji kontinuirano radi na unapređenju kvalitete Vina Laguna što učestalo dokazuju visoka priznanja na vinskim natjecanjima.