Najveća hrvatska baza restorana i recepata

120 odabranih vinara nastupit će 1. i 2. ožujka na dvodnevnom vinskom festivalu u Laubi u Zagrebu na 4. Vinart Grand Tastingu. Održat će se i 20 specijaliziranih radionica u Hotelu DoubleTree by Hilton i premijerno izdanje Vinart Petit Tastinga.

„Želimo poticati i razvijati izvrsnost pa iz godine u godinu ulažemo napore u izbor vinara, te kvalitetu radionica “, izjavio je na konferenciji za novinare autor projekta i glavni organizator Saša Špiranec.

Dan prije službenog početka festivala 28. veljače, u Hotelu DoubleTree by Hilton, bit će po prvi put održan Vinart Petite Tasting na temu New Europe Terroirs. Posjetiteljima će se predstaviti 130 vinskih etiketa iz 12 zemalja . Tako će vinska publika moći kušati vina iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, BiH, Rumunjske, Češka, Slovačke, Gruzije, Makedonije, Moldavije i Turske .

„Većina vina i vinara koji dolaze nepoznata je i nedostupna hrvatskoj vinskoj publici i vjerujemo da donosimo nešto jedinstveno, novo i drugačije“, naglasio je Špiranec i dodao da je, pri sastavljanju liste vina za Petit Tasting prednost davao autohtonim sortama, iako ima i međunarodnih. Među etiketama koje stižu na Petit Tasting tako su Veliko Belo (Movia), Rebula (Jakončič), Renski Rizling (Protner), Mjesečar (Brkić), Blatina Carsus (Škegro), Graffiti (Bjelica), Kremen Kamen (Matalj), Ryzlink Vlašski (Gala), Takvkveri (Gotsa), Feteasca Neagra (Bala Geza), Franz Ferdinand (Markus), Ocu (Boškinac), Santa Elizabeta (Benvenuti) i još mnoga druga.

Među gostima festivala bit će i Anthony Rose, autor koji o vinu piše za Decanter i Independent i dopredsjednik je panela Decanter World Wine Awards Australia.

Vinski profesionalci i ljubitelji vina i ove će godine prije samog festivala, već od 22. veljače, moći posjetiti jednu od 20 vinskih radionica u Hotelu DoubleTree by Hilton.