Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija od 19. do 21. veljače u makarskom hotelu Miramare organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija – IKKER 2019. Radi se o manifestaciji koja se po peti put održava uz podršku Grada Makarske, Turističke zajednice grada Makarske, hoteli Miramare i Biokovo te Grupacije Pivac, a objedinjuje natjecanja u kuhanju deset vrhunskih kuhara koji su lani pobijedili na natjecanjima u svojim državama, amatera u spremanju jetrica na venecijanski način, prezentacije i edukacije.

Dodajmo, profesionalni kuhari u Makarskoj se bore za titulu “najboljeg interregionalnog kuhara“, a osim u pripremi jela, prvog dana natjecanja (Grand Prix za odnose s javnošću) odgovarat će i na pitanja pred stručnim medijskim žirijem kako bi u 15 minuta predstavili sebe, recepte jela koja pripremaju i objekta u kojem rade što se boduje u ukupnom plasmanu.

UTORAK, 19. 2. 2019., program

15:00 – 16:30 sastanak natjecatelja s žirijem, izvlačenje brojeva za natjecanje u boxu

  • natjecanje Grand Prix za odnose s javnošću
  • natjecanje Stručni dio - praktični test kulinarskih vještina

20:00 Večera organizatora (domaćini su ŠKMER i Grupa Pivac)

SRIJEDA, 20. 2. 2019., program

08:00 - 12:30 IKKER- Natjecanje Chefova Finalista pod pokroviteljstvom Grupe Pivac

11:00 – 12:30 Sve iz mora, Centaurus - prezentacija asortimana za 2019 godinu

13:00 - 13:45 Najbolja tuna na tanjuru, Kali tuna - master class otkoštavanja i filetiranja tune

14:00 - 14:45 Začini pod povećalom, Kotanyi - edukacija vrhunskih začina

13:00 – 16:00 MAKARSKA CHALLENGE - Natjecanje amaterskih kuharskih timova pod pokroviteljstvom Grupe Pivac

20:00 Svečana večera i dodjela nagrada (domaćin su albanski chef Sokol Prenga i njegov tim)