Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Lijepo vrijeme, puna tržnica domaćeg i gostujućeg svijeta, raspjevana pozornica, taljenje čvaraka, pripravljanje čvarkolade u mega padeli.... i puno toga s veseljem i pozitivnim ozračjem – to bi bile osnovne značajke, kulinarske i gastronomske priredbe 18. Ucvirkenfest, održane u subotu, na pulskoj tržnici.

Partneri su ove godine bili vrijedni članovi braniteljske udruge Panonija, iz Županje, koji se bave tradicionalnim slavonskim mesnim prerađevinama i OPG Drage Krivičića iz Premanture, te vinar Develentini, iz Nove vasi.

Posebnu znatiželju izazvalo je originalno jelo za 400 degustatora – Žižina čvarkolada, koju je velikoj padeli pred gostima pripremao utemeljitelj Ucvirkenfesta, Budimir Žižović, gastronaut, pisac i bivši novinar.
Jelo od čvaraka, kuhanoga graha i još nekih dodataka, od svih kušača dobilo je izvrsne ocjene. Pulska tržnica u subotnje prijepodne, bila je napučeni centar grada.