Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Turistička kompanija Aminess pokrenula je projekt „Aminess Gourmet Lab“ koji je predstavljen u Zagrebu. Chef David Skoko podučavat će mlade kuhare, konobare, barmene i druge članove Aminess gourmet tima. Projekt će okupiti najveće stručnjake iz različitih ugostiteljskih područja. Edukacije će se održavati tijekom veljače i ožujka u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, a svi će polaznici dobiti i priznanje o sudjelovanju.

"Smatramo da Hrvatska ima bogatu i stručnu gourmet scenu, a suradnjom s najvećim profesionalcima u ovom području želimo pružiti našim djelatnicima priliku da uče od najboljih, razvijaju svoje kompetencije i podižu razinu usluge. Ovim projektom želimo napraviti kreativni iskorak u popularizaciji ugostiteljskih zanimanja, kao i turizma općenito“, izjavila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova.

Priča o pokretanju Aminess Gourmet Laba nastavak je suradnje s Davidom Skokom a ideja proizišla je iz „Aminess Wine & Gourmet Nights“, ekskluzivnih večera u sklopu kojih je chef Skoko s Aminess gourmet timom pripremao uzbudljive interpretacije ribljih specijaliteta s naglaskom na lokalne namirnice. „ U sklopu Aminess Gourmet Laba nastavit ću demonstrirati kako najbolje iskoristiti i promovirati domaće namirnice. Fokus u mojoj radionici bit će na sitnoj plavoj ribi koja se može pripremiti na više načina nego što to obično radimo ”rekao je chef Skoko.

Tečaj sommelierstva prve razine održat će se u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, dok će edukaciju za barmene održati jedan je od najboljih hrvatskih stručnjaka za žestoka pića, barmen Vjenceslav Madić Kishoni. Tema su gin i tonic te moderna miksanja pića. godina. Kishoni vodi i tvrtku specijaliziranu za edukaciju barmena.

Marin Vanjak, specijalist za pizzu napolitanu restorana O'Hara održat će radionicu posvećenu izradi kruha, ali na ponešto drugačiji način. “Učit ćemo kako napraviti krušne proizvode kakve ne možete pronaći u standardnoj ponudi. Bit će to proizvodi od svježih, pomno biranih sastojaka, najkvalitetnijeg brašna i kvasca koji u kruhu fermentira dva dana. Radi se o drugačijem pristupu koji iziskuje više vremena, zbog čega ga uslijed svakodnevnih obaveza i žurbe većina ljudi ne koristi. Svoju filozofiju o najzdravijem proizvodu bez aditiva, konzervansa i bojila želimo prenijeti novim generacijama kuhara”, rekao je Vanjak.
Program edukacija uključuje i temu rižota i tjestenina koji će voditi stručni učitelj kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Robert Perić.

Barist iz Francka Josip Novačić u sklopu radionice o kuhanju kave polaznicima će pokazati različite metode pripreme kave i espressa te latte arta.

Na radionici craft piva, predavač Zvonimir Pelko govorit će o povijesti piva, revoluciji craft piva u svijetu i Hrvatskoj te serviranju i posluživanju piva u boci.

Vlasnik boutique-a mesa „Beef Shop“, Mišo Pešić, predavat će o pripremi i dozrijevanju mesa te pripremi marinada za meso napravljenih na prirodnoj bazi.

Jedna od edukacija odnosi se i na slastičarstvo o kojem će predavati Marko Stojević iz tvrtke Higis i koji će svoje vrijeme u Aminessu posvetiti ljetnim voćnim monoporcijama.

Sous vide kuhanje predstavit će Mario Čepek, restoranski konzultant, pri čemu će riječi biti o planovima potrošnje pansionskih obroka.

O unapređenju prodaje pomoću govora tijela i retorike kao tajnog oružja govorit će certificirani Saké Sommelier i Master Sommelier Suwi Zlatić.

Voditelj servisa Hotela Aminess Maestral Tihomir Kramarić članovima Aminess Gourmet tima približit će posluživanje svečanih obroka i postavljanje svečanog stola, dok će Lorena Radetić govoriti o kontroli normativa te drugim vrijednim znanjima stečenima na mjestu voditeljice gourmet odjela Aminessa.