Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Na pulskoj tržnici, u subotu, 09. veljače, tijekom jutra, održat će se osamnaesto po redu izdanje Ucvirkenfesta, svojevrsne kulinarske manifestacije, koju su 2002. godine pokrenuli Alfredo Kocijančić i Budimir Žižović.
O čvarku sad zaista ne možemo više govoriti kao izdanku siromaške ili nekadašnje seljačke hrane. Kad su nam nutricionisti, poslije dugo vremena, priznali da svinjska masnoća, za one koji jedu meso, nije zdravstveno štetna, tada je i čvarak zauzeo svoje zasluženo istaknuto mjesto na našem zimskom stolu. Zasluženo je, stoga, što se među svim mesnim prerađevinama može pohvaliti da je jedini bez, danas neizbježnih aditiva, konzervansa i inih dodataka. Odlika koju ćemo sve više znati cijeniti.
Ucvirkenfest izrastao je iz činjenice da je Istra nedvojbeno regija koja je u Hrvatskoj najbogatija s izborom jela od čvaraka i sa čvarcima/ucvirkima.
Na ovoj fešti ponovno ćemo moći uživati u taljenju čvaraka u živo. Demonstrirat će to u nekoliko kotlova ekipa braniteljske zadruge Panonija, iz Županje, a iz našeg najbližeg okruženja, ekipa Drage Krivičića, iz Pemanture. Bit će ponuđeni čvarci iz nekoliko škola pripravljanja.
Po tradiciji, pripravljat će se u mega padeli ove godine jedno originalno jelo: Žižina čvarkolada. S njim će se moći počastiti oko 400 ljubitelja čvaraka.
Na manifestaciji će, na otvorenome, svirati popularna domaća grupa, Magnolija i Serđo Valić.
Organizator 18. Ucvirkenfesta je pulska Tržnica, a sponzor, Turistička zajednica Grada Pule.