Po prvi put na IKKER-u (Interregionalnom kupu kuhara europskih regija), koji Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija po peti put organiziraju u Makarskoj od 19. do 21.veljače, održat će se i popratno natjecanje u kuhanju za građane. Natjecatelji će dobiti namirnice za pripremu jetrice na venecijanski način, a planirano je da se okušaju dvočlani timovi koji će imati na raspolaganju sat vremena u natjecateljskim boksovima u makarskom hotelu Miramare.
Jela će ocjenjivati domaći i međunarodni kulinarski suci, a među njima Stevo Karapandža, Marc Pavel iz Italije, Željko Neven Bremec i ostali koji će na IKKER-u suditi i na natjecanju profesionalnim chefovima, inače pobjednicima s natjecanja širom regije.
Organizatori pozivaju na prijavu zaljubljenike u kuhanje i gastronomske znalcE s područja Makarske rivijere, a najbolji će dobiti diplome i poklon pakete. Namjera je u sklopu ovog međunarodnog festivala, posjetiocima festivala i medijima, pretentirati tradicijska jela koja su kroz povijest obilježila mediteransku gastronomiju, a i zabaviti se uz kuhanje te dobre zalogaje.
Mjesto održavanja: hotel Miramare, Makarska
Datum održavanja: 20. veljače 2019.(srijeda)
Vrijeme održavanja: 13:00 h – 16:00 h
DETALJI NATJECANJA: 5 – 10 timova: po 2 člana
Organizator osigurava glavne namirnice: jetrica, kapulu, vino, palentu, začine. Ako žele, natjecatelji, mogu donijeti i svoje dodatne namirnice te začine.
Radi se do 10 porcija. Svi timovi imaju sat vremena za pripremu jela.
Oprema koji osigurava organizator: teće, daske i sitni pribor.
Ocjenjivat će se:
- energija u kuhinji
- tradicija/inovacija
- izgled jela
- okus jela
Zainteresirani se mogu prijaviti na mob 099 319 89 61 ili na email: info@skmer.hr do 20.02.2019.