Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Ovogodišnji GRAND GOURMET koji organizira SKMER - Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, održati će se 6.-9.11.2018. u hotelu Meteor u Makarskoj.

Grand Gourmet je međunarodni festival u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista  te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) kao timsko natjecanje konobar-kuhar.

Rezervirano je i posebno vrijeme za srednje škole – njihovu edukaciju  i  natjecanja. Individualno natjecanje je zamišljeno kao mogućnost prezentacije osobnosti i kvalitete konobara, dok je posebnost timskog natjecanja  zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za 4 osobe i konobara koji ista jela poslužuju. Svaki dan festivala će u jutarnjem dijelu biti posvećen predavanjima, edukacijama i treninzima, a u poslijepodnevnom dijelu natjecanjima i izložbama.

Glavni cilj projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina.

U sklopu natjecanja, osim restorana i konoba, škola, je i  Hrvatsko prvenstvo barmena u više kategorija – bira se prvak i u Flaireu – žongliranje bocama i barmenskim priborom prilikom izrade koktela. Svoje umijeće će pokazati i Dušan Janjatović koji je početkom mjeseca postao drugi na svijetu u ulozi Super Marija (6 puta prvak Hrvatske).

Pored takmičenja, svoj FLAIR & FIRE show imaju Kristijan Briješki i Dragan Repac koji su nastupili na Supertalentu.

Radionice vode i Hrvoje Zirojević (Moderni morski pjat), supružnici Stevo i Renata Karapandža te Alan Payen – chef s Mauricijusa i međunarodni WACS-ov sudac.

Kuhanje u vakumu predstavit će francuski profesor kuharstva, autor udžbenika za tamosnje buduće kuhare René Van Sevenant.

Moderne načine posluživanja gosta prema trendovima u Francuskoj, donosi nam Vladimir Vladić s dugogodišnjim stažom u ugostiteljstvu u toj zemlji

Tu je i niz radionica dalmatinskih promotora vina Vino.like (predstavlja se 10-ak proizvođača zinfandela - crljenka, prošeka, plavine...).

Održati će se i radionice koktela od tequile i gina, kao i dekoracija za njih te upoznavanje s potencijalima kave u koktelima.

PROGRAM GRAND GOURMET 2018 edukacije i natjecanje
PRAVILA NATJECANJA – GRAND GOURMET 2018
INDIVIDALNO-PRIJAVNICA-APPLICATION-FORM- Grand Gourmet 2018
ŠKOLE-SCHOOL-PRIJAVNICA-APPLICATION-GRAND GOURMET 2018