Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Nakon lanjske uspješne premijere Hedonist – Gourmet & Wine festivala održanog u Kristalnoj dvorani Remisens Premium Hotela Kvarner, njegovo drugo izdanje koje će se održati na istom mjestu 26. i 27. listopada 2018. godine najavljuje nove eno-gastronomske dosege.

Kako ističe organizator, tvrtka Hedonist, nastupiti će 60 pomno biranih, recentnih vinarija iz svih krajeva Hrvatske koje u Opatiju donose svoje najbolje proizvode. Ono što je pak zanimljiva novost, je sudjelovanje pet vrhunskih chefova - opatijsko-lovranska kombinacija Robert Benzija i Deni Srdoč, potom David Skoko iz Banjola te gosti iz Dalmacije Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin.

Cijena ulaznice je 120 kuna, a dostupne su osim na ulazu u dvoranu i u sustavu Entrio.hr. Početak je oba dana u 14 h. Predviđeno je da posjetitelji u prvom dijelu pažnju posvete pjenušcima i laganijim bijelim vinima. Gastronomski dio je smješten između 16 h i 18 h kad će se u formi »finger fooda« pred gostima naći vrhunske kreacije petorice chefova, nakon čega slijedi vinski nastavak do zatvaranja predviđenog u 20 h.

 

Za one koji žele Hedonist – Gourmet & Wine festival nadograditi nezaboravnim događajem, u subotu je organiziran i – gala ručak. Početak mu je zakazan u 13 h, odvijat će se u šest gastronomskih sljedova sljubljenih s biranim vinima, a mjesta ima za 40 gostiju. Rezervacije se primaju na mail adresi hedonist@tremissis.hr, a cijena je 600 kn po osobi.