Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U društvu partnera i ljubitelja kave, Franck je prvog dana listopada u zagrebačkom Johann Francku obilježio Međunarodni dan kave. Tim povodom održano je i finale regionalnog Franck barističkog natjecanja u skladu s pravilima Speciality Coffee Association (SCA), krovnog međunarodnog stručnog udruženja industrije kave.

Kroz kvalifikacije od 15.000 ugostiteljskih objekata, finale je okupilo 10 najboljih barista iz regije. Najboljom baristicom proglašena je Petra Gracin iz Šibenika (Yum Pastry shop), drugo mjesto pripalo je Marku Podbrežničkom iz Zagreba (Mala kavana), dok je treće mjesto osvojio Antonio Švob iz Crikvenice (Maslina 2), a nagrade je uručio Viktor Miljković, Franckov regionalni direktor prodaje za kanal HoReCa.

Zanimanje barista sve je popularnije, a iznimne vještine i znanja koja su potrebna kako bi se ovo zvanje usavršilo, iziskuju dugogodišnje iskustvo i kontinuirano educiranje.