Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Obrok je najbolje započeti sirom škripavcem i dimljenom slaninom ili pršutom od jelena, vepra ili medvjeda uz uštipke ili domaću pogaču.

Slijede rezanci s gljivama, janjeća juha sa suhim mesom, suha braveća plećka u kiselom kupusu ili kiseloj repi ili kupus s rebarcima i kobasicama. Od glavnih jela treba probati janjetinu i odojka s ražnja ili ispod peke, punjena teleća prsa, jela od divljači, pohane žablje krake ili pastrvu na razne načine.

U Moslavačkom kraju svakako treba probati bele žgance s prepečenim vrhnjem, zapečeni grah, kukuruznu zlevanku i balzamaču. Mnogi moslavački specijaliteti bazirani su na vrhnju i bundevi. Najpoznatija autohtona moslavačka sorta grožđa je škrlet (Florijanović, Trdenić).

Od bijelih sorti su najzastupljeniji graševina, chardonnay i bijeli pinot (Florijanović i Vinarija Šoštar), od crnih frankovka (Florijanović i Vinarija Šoštar), a uz deserte se nudi muškat otonel (Florijanović) i traminac mirisni (Vinarija Šoštar).

Domaću gastro ponudu uz ponudu specijaliteta drugih regija i kreativne specijalitete nude u restoranu Srakovčić u Karlovcu, restoranu DP u Donjem Zvečaju, Frankopanu u Ogulinu i Cocktailu u Sisku. Autohtoni specijaliteti nude se u Mirjana & Rastoke u Donjem Nikšiću, Mirnom kutku u Otočcu, kući Žganjer u Ozlju koja se najviše profilirala u specijalitetima od janjetine te Djedu u Hrvatskoj Kostajnici u kome se cijelu godinu mogu probati i specijaliteti na bazi kestena. Lovačku kuhinju nude u Bitoraju u Fužinama, Lovačkom rogu u Karlovcu i Gradini u Josipdolu.