Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Vrbnik će ovog vikenda ponovno biti domaćin serije događanja koja čine sedmo izdanje manifestacije Popi' i pojedi. Radi se o eno-gastro i kulturnim priredbama koje su se tijekom ljetnih mjeseci održali u Vrbniku na otoku Krku. Manifestacije su već odavno prepoznate i posjećene od strane domaćih i stranih gostiju.

Popi’ i pojedi je krovni naziv priredbi koje promoviraju autohtone vrijednosti u pripremanju hrane i proizvodnji vina, uz pripadajuće običaje te lokalne folklorne i glazbene izričaje. Program manifestacija namijenjen je domaćim i stranim gostima koji tijekom turističke sezone borave na Kvarneru kao i lokalnom stanovništvu, a organizatori će posjetiteljima omogućiti uživanje u tradicionalnim jelima i nadaleko poznatoj sorti vina, vrbničkoj žlahtini. Sedma serija atraktivnih programa i vrhunska prezentacija autohtonih proizvoda gostima pruža mogućnost za uživanje svim čulima te definitivno učvršćuje poziciju Vrbnika kao najpoželjnije eno-gastro destinacije na Kvarneru.

Popi' i pojedi! u Vrbniku gostima nudio je tri različita događaja tijekom turističkih vikenda u mjesecima srpnju i kolovozu. Festival žlahtine se održala od 30. lipnja do 02. srpnja 2017., zatim se od 9. do 16. srpnja  Dani šurlica, a kraj kolovoza obilježit će Dani vina otoka Krka., od 25. do 26. kolovoza.

Svakog ljeta, pored Općine Vrbnik i Turističke zajednice Vrbnik, poseban doprinos organizaciji manifestacije Popi' i pojedi daje i udruga vinogradara i proizvođača vina Žlahtina čiji članovi otvaraju svoje podrume kako bi turistima približi vrijednost žlahtine, autohtone primorske vinske sorte.