Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Opatija će dva dana biti vinski centar Hrvatske

Multifunkcionalna opatijska dvorana “Marino Cvetković” prije samog početka ljeta postat će na dva dana središnje mjesto okupljanja brojnih vrhunskih vinara i proizvođača delicija, ne samo iz Hrvatske, već i iz svih država u okruženju. Na Kvarner Wine Festu koji će se održati 02. i 03.06.2018. godine očekuje se više od 100 izlagača vina, ali i svih pratećih vrhunskih delicija poput tartufa, pršuta, maslinovog ulja, sira, pa čak i čokolade koju također znalci vole ponekad kombinirati s vinima.

Može se stoga s pravom reći kako će Opatija na dva dana postati vinski centar Hrvatske i to će biti sjajna prilika za povezivanje vinara i proizvođača delicija s brojnim posjetiteljima, od kojih će mnogi biti iz HoReCa sektora. Upravo zbog toga zanimanje za dolazak u Opatiju već je iskazalo i više izlagača iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Italije, pa će se mnogi imati priliku upoznati i s vinima koja možda nemaju tako često priliku okusiti.

Istra je nadaleko poznata kao vrhunska vinska regija, a udruga koja okuplja većinu tamošnjih vinara je Vinistra, na čijem se čelu trenutno kao predsjednik nalazi Nikola Benvenuti, koji je i sam proizvođač vrhunskih vina. "Istra kao najrazvijenija hrvatska vinska regija zahvaljujući Kvarner Wine Festu dobila je još jednu priliku na najbolji mogući način predstaviti se i s druge strane Učke. Kvarner ima iznimno razvijenu ugostiteljsku scenu i drago nam je što će sad postojati sjajna prilika za njihovo povezivanje s vinarima”, poručio je Benvenuti.

Treba istaknuti kako je već napravljeno i oko 3.000 vrhunskih degustacijskih čaša na kojima je otisnut logo Kvarner Wine Festa, a za dobru atmosferu u samoj dvorani tijekom trajanja festivala pobrinut će se dva poznata glazbena izvođača. Još je od ranije poznato kako će nastupiti klapa Kampanel, dok bi drugo ime trebalo biti uskoro otkriveno. Sve bitne informacije i novosti o Kvarner Wine Festu mogu se doznati na službenoj stranici.