Jedna od prepoznatljivih i sad već tradicionalnih gourmet manifestacija sjeverozapadne Istre su Dani školjaka. Cilj ove manifestacije je predstaviti tradicionalna jela i obogatiti predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora poput kanaštrela, kapešanta, pedoća, dondola, mušula i oštriga.
Za kulinarske delicije tijekom ove manifestacije pobrinut će se restorani Astarea i Silvano u Brtonigli, konoba Nono i Tre Volti u Umagu, Porto Salvore, Toni i Vilola u Savudriji, Lux Casinò Hotel Mulino u Bujama te Gatto nero, San Benedetto i Tomato u Novigradu koji su sastavili posebne menije s autohtonim namirnicama po promotivnim cijenama.
Razvoj manifestacija u pred i posezoni ima značajan utjecaj na razvoj destinacijskog turizma, a Dani školjaka odličan su povod za dolazak u sjeverozapadnu Istru tijekom veljače i ožujka.
Više na...