Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Lijepo je vidjeti kako u kineskom reality show-u kinezi složno s gostima koje su pozvali iz Hrvatske uzvikuju „Živjeli!“ i nazdravljaju hrvatskim pjenušcem koji im je prethodno sabljom otvorio zagrebački ugostitelj i hotelijer Zlatko Puntijar.

Zlatko Puntijar je vlasnik restorana i hotela Puntijar, a u showu Tian Tian Xiang Shang (TTXS) kojeg emitira Hunan TV, a prati preko 300 miliona Kineza gostovao je sa svojom kćerkom Mateom. Uz demonstraciju upotrebe sablje u svrhu oslobađanja sadržaja boce, na snimanju u  gradu Changsha, kuhao je i upoznavao kineze s povijesnim hrvatskim jelima čije je recepte izbrao u najvećoj privatnoj zbirci starih kuharica u Evropi koja se nalazi u njegovom Gastronomskom muzeju hotela Puntijar. Perjanica kolekcije Muzeja Puntijar je najmanja kuharica na svijetu "Wiener Kochbuch" (dimenzija 21 x 24 mm).

 Jela koja je Zlatko Puntijar prezentirao u Kini, može se uz mnoge druge povijesne specijalitete probati u restoranu Stari Puntijar, a to će svakako učini i pobjednica showa koja je dobila nagradno putovanje u Hrvatsku.

Pored Mateje i Zlatka Puntijara, u emisiji su iz hrvatske gostovali Ana Rucner, Maksim Mrvica, Miroslav Ćiro Blažević, Lana Jurčević, Jelena Rozga, hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović te obitelj Xiaoting Chen-Li, vlasnici restorana "Azija".

Cijela emisija je posvećena Hrvatskoj, a možete je pogledati i on-line. Predstavljanje hrvatske kuhinje započinje u 73 minuti.

Show je premijerno emitiran 15. prosinca 2017., a iste te večeri su hrvatska jela prezentirana u Kini, došli u restoran Stari Puntijar probati i u njima uživati, članovi Izvršnog odbora Međunarodne organizacije turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET te članovi hrvatskog FIJETa.