Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT
12.-14. STUDENOG, 2013.


TEMA SKUPA: Grofovski meni Pejačević, Tradicionalna riblja jela u prirodi, Patka i Josićeva vina te Templarski doručak
ORGANIZATORI uz Klub Gastronaut: TZ županije osječko-baranjske, Tz Našice, hotel Park i restoran Dvorci Slavonije Našice, Park prirode Kopački rit, restoran Kormoran, restoran Josić, Baranjska kuća, vinarija PP Orahovica, podrumi Kusić, vinoteka Vinita
12.11.2013. utorak

do 13.00 h okupljanje ispred vinarije PP Orahovica, prezentacija Udruge „Slavonski kotlić“ uz fiš i čobanac u vinogradu Jezerac
14.30 h obilazak Starog podruma; degustacija vina Graševina 2012, Silvanac zeleni 2011, Frankovka 2012, Silvanac zeleni izborna berba 2011 u vinariji
16.00 h dolazak u hotel Park u Našicama
17:00 h početak programa u Dvorcu Pejačević:
- Pozdravne riječi Gradonačelnika Našica g. Krešimir Žagar,
- Otvaranje izložbe u Salonu Isidora Kršnjavoga, Našice (Recentno Slavonsko figurativno slikarstvo Autori; Vladimr Đanko, Dinko Županović, Tihomir Marojević, Srećko Perković, Goran Lukić)
- zakuska, som u slanini slanini uz nekoliko vina vinarija Bartolović i Buhač u organizaciji Vinoteke Vinvita
- Etno revija udruge Slavonika inspirirana Slavonijom i Grofovima Pejačević,
- Obilazak postava uz stručno vodstvo Kustosice, prof. Silvije Lučevnjak
18 45 h piće dobrodošlice u hotelu Park – tvrtka Vitis O&N iz Buja predstaviti će najstariji biljni liker na svijetu iz francuskog samostana Chartreuse, destilat od 132 trave koji se po istoj recepturi proizvodi od 1605. g.
19.30 h Koncert OGŠ Dora Pejačević
20.00 h Večera u restoranu Dvorci Slavonije na temu Grofovski meni Pejačević uz priču o povijesti Pejačevića tijekom večere.

Hladetina od svinjskog jezika i povrća uz Graševina 2012. PP Orahovica
***
Pašteta Pejačević uz Pinot sivi 2011. PP Orahovica
***
Savijutak od soma sa sarmicama od kelja uz Zeleni silvanac 2011. PP Orahovica
***
Pita od krumpira s povrćem i suhim mesom uz Frankovku 2012. PP Orahovica
***
Pečenje od divlje svinje uz Merlot Erdutski vinogradi
***
Torta iz bilježnice Marije Hafner uz Traminac kasna berba 2011. Erdutski vinogradi
Saher torta
(mama Rozalija rođ:1886 radila kao kuharica kod obitelji Pejačević)
***
Medenjaci uz Silvanac zeleni izborna berba 2011. PP Orahovica

13.11.2013. srijeda

9.00 h doručak u hotelu Park
09.00 h polazak autobusom prema Kopačkom ritu
10.30 h vožnja brodom uz vodiča sa pristaništa jezera Sakadaš u zoološkom rezervatu, po parku prirode Kopači rit
12.00 h restoran Kormoran, demonstracija pripreme šarana na rašljama i fiša, degustacija uz divzentaciju vina Belje
14.00 h obilazak kompleksa Dvorca Tikveš uz vodiča, filma o Kopačkom ritu, posjet izložbi i suvenirnici
15.30 h posjet Ulica zaboravljenog vremena, Akademija blata, degustacija baranjskog kulena i domaćih čvaraka u Baranjskoj kući Karancu uz nekoliko vina vinarije Kalazić u organizaciji Vinoteke Vinvita
18.00 h posjet vinariji Kusić degustacija Graševine 2012, Sauvignon 2012, Pinot crni 2011, Caberent Sauvignon 2011.
19.30 h restoran Josić tema večere Patka i Josićeva vina:

Carpaccio od dimljenih pačjih prsa na podlozi od rikole sa slanim sirom uz Chardonnay Josić
***
Perkelt od patke s tijestom sa sirom i slaninom uz Baranjski Šiler Josić
***
Gulaš od divljači sa domaćim njokima uz Cuvee Josić
***
Punjena pačja prsa s ljutim mlincima u umaku od crvenog vina sa sotiranim povrćem i njokima uz Cabernet Sauvignon Josić

23.30 h polazak autobusa prema Našicama

14.11.2013. četvrtak

09.30 h Templarski doručak uz priču o Templarima u hotelu Park
12.30 h degustacija mladih vina i čvaraka u hotel-vinariji Zdjelarević

Sponzori kluba Gastronaut:

    

Tina Eterović Ćubrilo http://www.fijet-croatia.com/?link=9