Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT

KRK, 08.-09. SVIBNJA, 2014.

Teme skupa: Grad Krk i njegovi gastronomski potencijali, Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom, Šurlice, Hobotnica i Krčki pršut.

Organizatori: TZ grada Krka, Abisal sa Klubom Gastronaut i Udrugom hrvatskih restoratera

Sourganizatori: Kuća krčkog pršuta Žužić, restoran Torkul, Cocktail bar Volsonis, Terasa Diana, restoran Marina, hotel Dražica, pansion Maritim, trattoria Glavotok, restoran Valamar Koralj Romantic, konoba Pod Prevolt, konoba i kuća maslinovog ulja Nono i slastičarna Casa del padrone

PROGRAM

08.05.2014. četvrtak
13.00 h dolazak u Kuću krčkog pršuta Žužić, Vrh - Bok od Brozića 40, Krk; degustacija jela s krčkim pršutom – pašteta od pršuta, kruh s pršutom, friganja s pršutom i krčka maneštra s pršutom uz vina PZ Gospoje

14.30 h posjet restoranu Torkul, jela s hobotnicom: pašteta od hobotnice, hobotnica sa šarenim šurlicama i hobotnica na grilu uz Chardonnay 2012, Belje, Graševina PP Orahovica 2012

- smještaj u hotel Dražica

16.30 h piće dobrodošlice u Cocktail baru Volsonis - liker od crnih maslina, orihovica, rakije od smokve, Silvanac Jezerac 2011 i Frankovka 2012, PP Orahovice uz paštetu od inćuna i maslina s kruhom iz krušne peći, krostatu od smokava i imbriagon – autohtonu slasticu grada Krka

17.30 h šetnja starom jezgrom grada Krka uz vodiča i posjet:
Terasi Diana – degustacija zelenih i bijelih šurlica iz vlastite proizvodnje u umaku od 4 sira i uz gulaš od divljači i Vrhunski Merlot 2011 Belje i Silvanac zeleni 2011 PP Orahovica
Vinarija – dućan Nada – degustacija žlahtine

20.00 h – restoran Marina – večeru Krčkih specijaliteta uz osoblje Marine pripremaju kuhari Terase Diane, pansion Maritim, trattoria Glavotok i konoba Pod Prevolt, Kuća krčkog pršuta Žužić

Trattoria Glavotok: kanapei: Tartar od tune; Carpaccio od škampa na integralnom tostu s ovčjim sirom i maslacem; uz Vrh. Chardonnay 2012 = 14,7alc / 5,4 kiseline / 2,1 sladori, Belje i PP Orahovica Frankovka 2012
Kuća krčkog pršuta Žužić: Krčki pršut
uz PP Orahovica Frankovka 2012

restoran Marina: Zapečeni domaći ovčji sir na posteljici od rige
uz Vrh. Chardonnay 2012 (14,7alc / 5,4 kiseline / 2,1 sladori), Belje

Terasa Diana: Šurlice u umaku od škampa i pršuta
uz PP Orahovica Graševina 2012


konoba Pod Prevolt: Domaće tijesto sa sušenom hobotnicom
uz Vrh. Chardonnay 2012 (14,7alc / 5,4 kiseline / 2,1 sladori), Belje

pansion Maritim: Šurlice sa žgvacetom od janjetine
uz PP Orahovica Silvanac zeleni 2011

trattoria Glavotok: Marinirani juneći file na kremi od suhih gljiva s pšeničnim klicama uz njoke od bundeve i vlasca
uz Vrh. Merlot 2011 (14,5alc / 7,2 kiseline / 2,9 sladori), Belje
restoran Marina: Priča s Kvarnera- juneća pisanica sa škampima i tartufima na medaljonu od palente i blitve uz PPO Frankovka 2012

slastičarna Casa del padrone: Slastice od krčkog ovčjeg sira i skute, Torta Krčka kneginja
uz Goldberg Graševina 2012 (15,6,alc 6,3 kiseline i 10,9 sladori), Belje

09.05.2014. petak

9.30 h hotel Dražica – nakon doručka jutarnji kokteli s aloom verom (Forever Living)
10.30 h posjet pansionu Maritim – degustacija više vrsta šurlica iz vlastite proizvodnje, prezentacija izrade šurlica – s bijelim i integralnim brašnom s hobotnicom i škampima i uz žgvacet uz Žlahtinu 2013, Chardonnay 2013 i Cabernet Sauvignon 2013 vinarije Pavlomir
11.30 h posjet konobi i kući maslinovog ulja Nono: prezentacija vlastitih proizvoda – ulje, med, pršut, panceta; riba u soli; Desert Nono – smokvenjak, sladoled, med

Inovacija u uređenju ugostiteljskih objekata – interijer pršut

Kušanje nagrađenih ulja sa ovogodišnjeg natjecanja krčkih maslinara Drobnica fest

13.00 h Valamar Koralj Romantic

Otoci od zlata

Marinirani inćuni na podlozi od motara, kozice u plaštu od tikvica, hobotnica na salatu, pašteta od tune uz Vrh. Graševina 2012 (13,4 alc / 5,5kiseline / 2,4 sladori) Belje i Frankovka 2012 PP Orahovica

Gospodski pijat

File brancina na žaru, palenta sa blitvom i crnim maslinama, ražnjić sa cherry rajčicom uz Vrh. Graševina 2012 (13,4 alc / 5,5kiseline / 2,4 sladori), Belje

Bodulski šaket

Palačinka od kave, sa kremom, suhim smokvama i orasima uz Silvanac Jezerac PP Orahovice

Sponzori kluba Gastronaut:

  

   

    

Božica Brkan:
Ana Alkhamis objava iz revije Nova Zemlja.
Stefano se Franceschi