Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA 28.-29. LISTOPADA 2015.
 Tema skupa: Zagorska kuhinja i autohtone namirnice u novim gastronomskim trendovima.

Organizatori: Turistička zajednica krapinsko-zagorske županije, Županija krapinsko-zagorska, Abisal sa Klubom Gastronaut i Udrugom hrvatskih restoratera

Suorganizatori: Bluesun hotel Kaj s restoranom Akademija, Vuglec breg i Villa Magdalena

 28.10.2015.

- dolazak u Bluesun hotel Kaj, Marija Bistrica

- 12.00 - 14.00h u hotelu Kaj se održava kulinarski show "Chtef" Zagorski chef osmišljen kao natjecanje u kojem tradicionalno sudjeluje samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od jedinstvenog turističkog odredišta Zagorja, prepoznatljivog pod sloganom "Bajka na dlanu" u kojem se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom (zadane namirnice su: kokoš Hrvatica, heljda i orasi)

- 14.30 h piće dobrodošlice za Gastronaute - Moretto Višnjin Grijeh, Medica i Borovnička - prezentacija izrade Licitarskih srca

- 15.30 h razgledavanje Marije Bistrice u organizaciji TZ Marije Bistrice

Gastronautima je na raspolaganju wellness centar hotela s hidromasažnim bazenom, whirlpoolom, biosaunom i parnom kupelji

- 19.30 h Večera u restoranu Akademija na temu Jesen u Mariji Bistrici u interpretaciji Akademije

Čips od kelja, dip od patliđana, kruh od heljde uz PP Orahovica, Graševina 2013

 Hrskavac od svinjske kožice, kravlji sir sa prahom od crvenog zelja uz Vina Belje, Chardonnay 2013

 Juha od šumskih gljiva, vilinska kosa, sir škripavac uz PP Orahovica, Silvanac zeleni 2013

 Crveni radić, bijeli špek, tortelin punjen kestenom uz Vina Belje, Cabernet sauvignon 2009

 Hrskavi kašoto od ječmene kaše, pire od buće, domaće bućino ulje iz našeg vrta uz PP Orahovica, Chardonnay 2013

 Meso koke Hrvatice kuhano u vakumu, mlinci od pirovog brašna, hrskava kožicuz Vina Belje,
Pinot crni 2009
 Crni grah, domaća kobasica sa kaduljom uz PP Orahovica, Frankovka 2012

 Kuhani štruklji, mrvice domaćeg kruha na maslacu uz Vina Belje, Graševina 2013

 Pita od jabuka, krema od oraha i lješnjaka uz Goldberg Graševinu 2013

29.10.2015.

- 09.30 h odlazak iz hotela

- 10.30 h posjet vinariji Petrač degustacija vina Graševina, Chardonnay, Karizma, Cabernet sauvignon, Enigma

 - 12.30 h Villa Magdalena, obilazak Ville i kušanje specijaliteta na temu

Moderna zagorska kuhinja kroz prizmu Ville Magdalene

 Kroket punjen suhim šljivama i slaninom uz PP Orahovica, Frankovka 2012

 "Dva pajdaša" juha od kukuruza i vrganja u PP Orahovica, Chardonnay 2013

 Terina od piletine i suhih marelica, mrkva sa sezamom i orasima uz Vina Belje, Graševina 2013

 Mousse od hajdine kaše i slatki sir s medom i bučinim uljem uz Vina Belje, Chardonnay Goldberg 2013

- 14.00 h Vuglec breg tema

Tradicionalna zagorska jela uz pjenušce i vina Vuglec brega:

Kuhani štrukli preliveni prezlima i kiselim vrhnjem

Patka pečena u krušnoj peći sa mlincima i salatom od cikle

 Krvavice, buncek i domaće češnjovke s dinstanim zeljem i restanim krumpirom

 Repnjak

 Kolač od kestena

 Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.

Naši članovi su događaj opisali ovako: