Restoran TAKENOKO, Zagreb

  • Vlasnik: Honshu d.o.o
  • Voditelj: Antonio Štorić
  • Glavni kuhar: Mario Starman
Radno vrijeme:
  • pon - sub 12:00 - 01:00
U centru Zagreba, blizu Hrvatskog narodnog kazališta i Sveučilišta, smjestio se restoran Takenoko. Dobio je naziv po izdancima bambusa, koji su u Japanu simbol blagostanja i koriste se u mnogim jelima. U njemu već dva desetljeća, kombiniraju autentičnu japansku kuhinju s fusion hranom, stvarajući jedinstvena i nova jela za posebna gastronomska iskustva.
Takenoko je posebno ponosan na svoju Bluefin tunu iz Jadranskog mora, svježeg i kontroliranog podrijetla. Sastojci najviše kvalitete koji su većinom iz Hrvatske i strast chefa kuhinje Marija Starmana rezultiraju umjetnošću na tanjuru i autentičnim mirisima i okusima. Jelovnik je originalan, jedinstven i donosi najbolje od Japana, a domaćini su posebno ponosni na Crni bakalar u Saikyo narančinom umaku, Uramaki Black sushi i apsolutni favorit Maguro Ceviche.
Kako bi nadopunili rapsodiju okusa, mirisa i boja jela, Takenoko nudi impresivnu vinsku listu koju je osmislio Antonio Štorić, s lokalnim i japanskim pićima te koktelima s potpisom, koje je osmislio Marko Petrović.