Restoran CARPACCIO, Zagreb

  • Vlasnik: Tvornica zabave d.o.o.
  • Voditelj: Vladimir Lisak
  • Glavni kuhar: Marko Dodik
Radno vrijeme:
  • pon - sub 11:00 - 00:00
Neradni period: 01. siječnja - 02. siječnja

Carpaccio je po orijentaciji klasični talijanski restoran smješten u centru Zagreba. Njegova se kuhinja temeljni na pažljivom izboru atraktivnih sezonskih namirnica, kao i vrhunskih favorita talijanskih regionalnih gastronomija, poput burate ili bresaole ili rajčica San Marziano. Uz pisani, formalni jelovnik koji se mijenja svaka tri do četiri mjeseca u skladu s godišnjim dobima, Carpaccio je osobito popularan i zbog dnevnih specijaliteta koji se često temelje na hrani kupljenoj na Dolcu par sati prije otvaranja restorana. S dnevnim specijalitetima javlja se, doduše, jedan mali problem - prebrzo nestaju s velike crne ploče kraj ulaza.

Carpaccio uz desetak tjestenina i rižota, nekoliko plemenitih bruschetta, saltimbocce, steakove, janjeće kotlete i bijelu ribu u cartocciou nudi, samorazumljivo, pet do šest carpaccia. Afirmirao se kao mjesto koje su zagrebčani brzo i rado prihvatili o čemu svjedoče iznimno pozitivne recenzije i duge liste rezervacija.

Carpacciova vinska karta sastoji se od tridesetak hrvatskih i od tridesetak talijanskih vina u najrazličitijem rasponu cijena i stilova: od neodoljivih i svima prihvatljivih prosecca, preko moćno strukturiranih bijelih vina iz Alto Adigea i Friulija, do neprijepornih talijanskih klasika, poput Gajina Barbaresca i Antinorijeve Solaie.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2010, 2011 i 2017 godine.