Restoran AS, Zagreb

  • Vlasnik: Zlatko Skelin
  • Voditelj: Zlatko Skelin
  • Glavni kuhar: Janja Jurić
  • Radno vrijeme: 10-24
Restoran AS je smješten u prekrasnoj park-šumi Zelengaj, u samoj zelenoj zoni centra grada Zagreba. Udaljen je od Ilice svega 2 minute vožnje. Okružen je šumom Zelengaj koja po ljeti pruža lijepi ugođaj i hladovinu na terasi.
Ribe, škampi i školjke dolaze svježe svaki dan. Tridesetogodišnja tradicija i uvijek svježi plodovi mora doprinijeli su mnogim vrijednim nagradama i priznanjima koje je restoran AS dobio, a povodom 900 godina grada Zagreba proglašen je najboljim ribljim restoranom hrvatske metropole.
Premda restoran svojim gostima prvenstveno nudi probrane riblje specijalitete visoke kvalitete, ovo luksuzno utočište mnogih sladokusaca može se pohvaliti i bogatom ponudom jela od mesa. Budući da uz ukusnu hranu neizostavno slijedi i dobra kapljica, vinska karta uz vina renomiranih hrvatskih vinara, nudi i vina iz svih krajeva svijeta.
Za goste koji preferiraju intimne večere ili druženja u probranom krugu ljudi, u sklopu restorana nalazi se više VIP salona, kao i predivan vrt u zelenilu i cvijeću, gdje se mogu zabaviti i opustiti u ugodnoj atmosferi.

U vodećih 100 restorana ušao je 7 puta i to 1995, 1996, 2002, 2003, 2007, 2008 i 2009 godine.