Bistro PET BUNARA, Zadar

  • Vlasnik: Manifest d.o.o.
  • Voditelj: Vladimir Babac
  • Glavni kuhar: Dubravka Mijić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 11:00 - 23:00
Neradni period: 25. prosinca - 27. prosinca

Restoran Pet bunara pored istoimenog trga egzistira punih 30 godina te je kroz svoje godine rastao, mijenjao se i oblikovao. U zadnjih nekoliko godina doživljava pravu renesansu istinskog ugostiteljstva u sinergiji vrhunske kuhinje i profesionalne usluge.

Ukrašen kamenom, kovanim željezom i plemenitim drvetom pruža ugodan ambijent pravog Zadra popraćen domaćim specijalitetima. Restoran nije pretenciozan, skupocjen niti luksuzan, zapravo je jednostavan s iznimno dobro pripremljenim jelima od svježih namirnica. Poštuje tradiciju i sezonsku ponudu namirnica, a posebice namirnice iz ekološkog uzgoja. Njeguje i filozofiju slow-food-a, a na kraju obroka, gostima se nude domaći kolači.

Nagrađivani ekološki pekmez od svježih smokava “Šinjorina Smokva”, kojega proizvodi OPG Damjanić-Babac, ekskluzivno je na jelovniku restorana “Pet bunara”, s kojim će sredinom rujna organizirati Festival smokava i u sklopu njega Gastro smokvu (manifestaciju kojom se veliča smokva i njezine prerađevine kroz slano-slatka jela).

„Uživajte u ručku ili romantičnoj večeri uz izbor domaćih, ekstra djevičanskih, maslinovih ulja zadarskog kraja te uz široki izbor vina zadarske županije i drugih vinskih regija.“, poručuju domaćini.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2011, 2012, 2013, 2015 i 2017 godine.