Restoran PET BUNARA, Zadar

  • Vlasnik: Manifest d.o.o.
  • Voditelj: Vladimir Babac
  • Glavni kuhar: Šime Škrokov
Radno vrijeme:
Neradni period: 25. prosinca - 27. prosinca
Restoran Pet bunara dine & wine nalazi se pored istoimenog trga. Više od 40 godina doprinosi bogatstvu i profinjenosti zadarske gastronomske scene. Kroz svoje godine je rastao, mijenjao se i oblikovao. Zadnjih godina doživljava pravu renesansu istinskog ugostiteljstva u sinergiji vrhunske kuhinje i profesionalne usluge.
Ukrašen kamenom, kovanim željezom i plemenitim drvetom pruža ugodan ambijent Zadra popraćen domaćim specijalitetima.
U restoranu posvećuju veliku pozornost podrijetlu i kvaliteti namirnica. Stvaraju jedinstveno kulinarsko iskustvo uporabom što je više moguće sezonskih, lokalno uzgojenih sastojaka, uključujući organsko meso, divljač, ribu, perad, povrće i žitarice proizvedene u skladu s održivim razvojem. U selu Poljica (kraj Zadra), organski uzgajaju začinsko bilje u vlastitom vrtu te masline i smokve.
Nagrađivani ekološki pekmez od svježih smokava “Šinjorina Smokva”, kojega proizvodi OPG Damjanić-Babac, ekskluzivno je na jelovniku restorana “Pet bunara”, a 2007. godine, pokrenuli su i Festival smokava te u sklopu njega Gastro smokvu (manifestaciju kojom se veliča smokva i njezine prerađevine kroz slano-slatka jela). Misao vodilja je bila dati smokvi, uz vino i masline, važno mjesto u gastronomiji.

U vodećih 100 restorana ušao je 6 puta i to 2011, 2012, 2013, 2015, 2017 i 2021 godine.