Restoran KAŠTEL, Zadar

Poznat još i kao: BASTION

Restoran Kaštel, restoran je hotela Bastion otvorenog 2008. godine. Nalazi se na ostacima mletačkoga, srednjovjekovnoga Kaštela iz 13. stoljeća te sa svojim dvjema terasama pruža jedinstven lokacijski ugođaj i nezaboravan doživljaj.
Jelovnik, kojemu su osnova stara dalmatinska jela, prezentirana na moderan način ujedno je i ogledalo povijesti grada Zadra.
Kako se posebna pozornost pridaje ekološkom pristupu kuhanju, tako je i izbor namirnica rađen prema obližnjim OPG-ovima, od sira, preko maslinovih ulja, sve do kvalitetne vinske liste, koja se temelji na vinarima iz Zadra i okolice.
Prostor pun šarma i sklada te tanjuri puni
okusa dnevno svježih lokalnih namirnica rezultirali su priznanjem i uvrštenjem hotela Bastion u prestižnu međunarodnu udrugu malih nezavisnih luksuznih hotela i restorana Relais & Chateaux.
Sva jela u restoranu Kaštel imaju potpis chefa Marija Čepeka.

U vodećih 100 restorana ušao je 4 puta i to 2017, 2018, 2019 i 2022 godine.