Restoran BOBAN, Split

  • Vlasnik: Marin Boban
  • Voditelj: Ivica Mić Plučić
  • Glavni kuhar: Maja Uhoč
  • Radno vrijeme: 12-24
  • Neradni period: 01.01. - 31.01.

Restoran Boban je kultno splitsko gastronomsko okupljalište još od 1973 godine. Smješten je u blizini teniskih terena, u neposrednoj blizini KBC Split na Firulama. Ima dva parkirališta i kapacitet 120 sjedećih mjesta u klimatiziranoj sali te još osamdeset u ljetnom vrtu . Poslovna filozofija se temelji na očuvanju tradicionalne dalmatinske kuhinje, protkane novim gastronomskim trendovima. Naravno, nije zanemarena ni ponuda mesnih delicija, a jelovnik je obogaćen i mesnim i ribljim jelima s istarskim tartufima. Posebna pozornost pridaje se vinskoj karti, koja broji oko 100 biranih etiketa iz cijele Hrvatske te najpoznatija slovenska vina i 10-ak svjetskih vina. Kako je njegovanje kulture vina jedan od strateških ciljeva u poslovanju restorana Boban, u njemu možete konzumirati sva vrhunska domaća i strana buteljirana vina i na čaše. Restoran je više puta nagrađivan, a već dugi niz godina nalazi se među 100 najboljih restorana u Hrvatskoj.