Restoran ADRIATIC, Split

  • Vlasnik: Stipe Jeličić
  • Voditelj: Damir Mikulić
  • Glavni kuhar: Zvonimir Bebić
  • Radno vrijeme: 10-24
Duboko uronjen u boje i okuse Mediterana, restoran Adriatic vrhunski je everyday food ugostiteljski objekt smješten na strmim liticama Jadrana koje izranjaju iz mora na svega nekoliko minuta šetnje od vreve centra grada.
S terase restorana pruža se čaroban pogled kroz agave na obližnje otoke i pučinu kojom bešumno klize jedrilice. Na njoj se nalazi i vanjski roštilj. Sala restorana može ugostiti veće grupe gostiju.
Kuhari se trude svakog dana ponuditi nešto novo, a osim oborite ribe s roštilja i steakova, jastoga iz akvarija restorana, nude se i jela s potpisom - domaća korčulanska tjestenina, hladna predjela i unikatni deserti poput nedovršenog štrudela.
Restoran Adriatic privlači goste svih generacija, kako lokalne tako i inozemne, one u potrazi za romantičnim kutkom i iskrene hedoniste u potrazi za izgubljenim šarmom Mediterana.
U sklopu kompleksa Adriatic nalaze se i popularna pizzerija Skipper s vrhunskim izborom „trademark" pizza iz krušne peći i cock-tail-lounge bar Baluni, na kojem gosti uz ve-liki izbor pića dočekuju nezaboravne zalaske sunca...

U vodećih 100 restorana ušao je 10 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 2007, 2014, 2019, 2020, 2021 i 2022 godine.