- Vlasnik: Damir Rogošić
- Voditelj: Damir Rogošić
- Glavni kuhar: Vinka Rogošić
- Franje Josipa 1, Kanjon Cetine
- 21310 Omiš, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 021861783
- Telefon: 099 314 6220
- E-mail: info@kastil-slanica.hr
- Web: kastil-slanica.hr
-
Načini plaćanja:
- pon - ned 10:00 - 00:00
Restoran Kaštil Slanica kao dio višestoljetne povijesti kanjona ističe se iznimnim ambijentom te svoju gastronomsku ponudu veže uz okruženje i prošlost.
Osim mira, ljepote i odmora u sukobu Mediterana i kontinenta te rijeke i mora nudi lokalne specijalitete pripremljene na tradicionalan način uz korištenje sezonskih namirnica iz okuženja te nudi velik izbor vina autohtonih dalmatinskih sorti.
Iz ponude jela omiške stine, Cetine i mora posebno izdvajamo domaći kruh ispod peke spravljen po tradicionalnoj recepturi Dalmatinske zagore, žabe, jegulje, pašticadu spravljenu po receptu bake Višnje, rožatu, čuvene fritule, jela pod pekom i s grilla, soparnik…
U bajkovitom ambijentu restorana Kaštil Slanica uz Otok ljubavi organiziramo romantična vjenčanja i ostale svečane prigode te poslovne evente do 180 osoba.
Uz restoran se nalazi besplatni parking i igralište za djecu.
Do restorana se može doći automobilom, šetnjom, kayakom ili brodicom (s polazištem pored omiškog mosta).
U 14. stoljeću, pojavom jake turske sile u omiškom i poljičkom susjedstvu, u Slanici je sagrađeno trgovište – postaja za trgovinu prvenstveno solju Omišana i Turaka, pa otuda i ime Slanica.
Na srednjovjekovnim ruševinama trgovišta, izgrađen je današnji restoran Kaštil Slanica, a kula Slanica spomenik je kulture iz 16. stoljeća.
Restoran Kaštil Slanica je dobitnik nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma srebrena povelja, u kategoriji Tradicionalna ruralna gastronomija u 2015. godini i nagrade Simply the best u kategoriji Ugostiteljski objekti s ponudom tradicijske hrane i pića u ruralnom prostoru u 2016. godini.
Prvi je član Culinary Heritage Europe mreže u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a 2017. godine je osvojio međunarodnu nagradu Turistička prizma za novu kvalitetu u turizmu.
U vodećih 100 restorana ušao je 19 puta i to 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021 godine.