Restoran AEROSTEAK, Soboli

  • Vlasnik: Aero D.N.S.
  • Voditelj: Darijo Andrić
  • Glavni kuhar: Dario Sigel
  • Radno vrijeme: 09-23

U predgrađu Rijeke, na sportskom aerodromu Grobnik, blizu autoceste Rijeka-Zagreb u prosincu 2009. godine otvoren je restoran Aerosteak u moderno arhaičnom uređenju romantičnog ozračja.

Jednostavnošću, kvalitetom i velikim zalaganjem osoblja restoran je uspio postići reputaciju mjesta u koji se gosti sa zadovoljstvom vraćaju zbog kvalitete hrane, ponude i ljubaznog osoblja.

Kao što je iz samog naziva restorana Aerosteak vidljivo, naglasak ponude je na mesnim specijalitetima. Odležavanje, odnosno zrenje mesa je preduvjet za pravi gastro užitak. To je proces u kojem se određeni komadi mesa omekšavaju takozvanim procesom  mokrog zrenja u periodu 20-40 dana, ovisno o starosti goveda. U ponudi su zastupljene i druge vrste odrezaka.

Kuhari svakodnevno izrađuju tjesteninu u obliku raviola, njoka, šurlica, rezanaca za juhu te domaći kruh. Prepoznatljivost restorana također leži u autohtonim proizvodima poput grobničkog sira i palente kompirice spravljene od domaćeg kukuruznog brašna. Na kraju svakog gastro užitka dolaze kreativni i slasni deserti nakon kojih gosti mogu naručuti Illy espresso.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2011, 2012, 2013, 2014 i 2016 godine.