Konoba TARSA, Rijeka

  • Vlasnik: R.O.J.A.N., D.O.O.
  • Voditelj: Damir Toto
  • Glavni kuhar: Danijel Švaić
  • Radno vrijeme: 12:00-02:00

Ukoliko posjetite Rijeku i njen drevni Trsat, ne propustite se upoznati s gastronomskom tradicijom ovoga kraja i bogatstvom kulinarskih delicija koje za vas mogu pripremiti kuhari Tarse. „Ovdje su dobrodošli svi oni koji su željni predahnuti, odmoriti, na trenutke zastati i udahnuti mirise tradicionalnih primorskih jela, jezikom ispitati vina naših domaćih vinara i zapjevati s društvom.“, kažu domaćini. Restoran Konoba Tarsa nalazi se na Trsatu, iza dvorane Mladosti od koje je dijeli 5 minuta šetnje. Mjesto je druženja, poslovnih ručkova, večera, proslava i svečanosti. U ambijentu danas skoro zaboravljenog kućnog ognjišta gosti se mogu opustiti i predahnuti od užurbanosti i svakodnevne jurnjave. Uvijek prisutno, ali nenametljivo osoblje nastojat će udovoljiti svakoj želji gosta i ponuditi bogatstvo kulinarskih delicija koje odišu gastronomskom tradicijom kraja. Sva su jela pripremljena s puno mašte po vlastitoj recepturi, a vrijedi izdvojiti jela pod pekom, lešo janjetinu, domaće njoke s divljači, flambiranu mesnu sablju Zrinski, zelenu paštu, crni rižoto, riblje plate...


Jelovnik restorana je isprepleten s povijesnim činjenicama i legendama Trsata koje su i inspiracija za specijalitete kuće, pripremljene pretežito s lokalnim namirnicama.

U vodećih 100 restorana ušao je 4 puta i to 2013, 2014, 2015 i 2016 godine.