Bistro CONCA D`ORO, Rijeka

Poznat još i kao: ZLATNA ŠKOLJKA

  • Vlasnik: Bevanda Rijeka d.o.o.
  • Voditelj: Denis Filipović
  • Glavni kuhar: Andrej Barbieri
  • Radno vrijeme: 11-24
  • Neradni dan: Nedjelja

Riblji restoran Zlatna školjka smješten je u srcu Rijeke, u uličici koja je izravno povezana s glavnom žilom kucavicom grada, riječkim Korzom. Restoran posluje još od davne 1885. godine, čime zavrjeđuje epitet riječke gastronomske konstante u tradiciji i kvaliteti. Decentno uređenje interijera, koje karakterizira brodska elegancija, unikatnim starinskim namještajem priziva sjećanja pomorskih putovanja i doprinosi toplom ambijentu za ugodno gastronomsko druženje, radilo se o poslovnom ručku, pauzi dnevnih obaveza ili romantičnoj večeri. Gastronomska orijentacija restorana bazira se na namirnicama iz mora, s kvarnerskih otoka, Istre te šireg riječkog zaleđa i Gorskog kotara. Ponuda prepoznatljivih hrvatskih jela upotpunjena je i onima iz tradicionalno bliske talijanske kuhinje. Jela iz tradicionalne kuhinje spravljaju se od plodovima mora, rakova, raznih školjki, bijele i plave ribe, povrća, šparoga, gljiva i tartufa te autohtonih začina i raznog začinskog bilja. Posebno se mogu izdvojiti razne vrste rižota i bogat izbor dnevno svježe ribe kao prepoznatljivost restoranske ponude. Ljubitelji mesa, također su u mogućnosti izabrati nešto po svom guštu iz ponude. Ponuda pića odnosi se na širok izbor najboljih hrvatskih bijelih i crvenih vina te pjenušaca kao i ponudu domaćih i stranih destilata. Kuhari koji su zanat izučili u talijanskim restoranima, obilje uvijek svježe ribe, uslužna posluga i dobra organizacija, razlog su zbog kojeg je Zlatna školjka jedan od najposjećenijih restorana u Rijeci. Odličan je izbor kako za poslovne ljude, tako i za turiste jer nastoji pružiti visoku razinu usluge svakom gostu. Kao poseban dio u sklopu restorana posluje i poznata riječka pizzerija “Bracera” s ponudom preko dvadeset vrsta pizza spravljenih na tradicionalan napolitanski način u pravoj krušnoj peći; jela od tjestenine, njoke i čuvene lasagne pripremljene po originalnom bolonješkom receptu, a od ove godine i specijalitete sa roštilja i peke na drveni ugljen. Bracera je mjesto gdje ćete uživati u izvrsnom spoju ugostiteljstva i likovne umjetnosti. Osebujan prostor oslikan je jedinstvenim likovnim izričajem riječke ikone, slikara Voje Radoičića, prepun boja, energije i primorskog šarma. Slike, brodovi, ribe i još štošta pliva oko posjetitelja stvarajući privlačan i veseo mediteranski ambijent.

U vodećih 100 restorana ušao je 13 puta i to 1995, 1996, 1998, 1999, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2015 godine.